Filipinler'de bombalı saldırı: En az 14 ölü

Güncelleme Tarihi:

Filipinlerde bombalı saldırı: En az 14 ölü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2016 19:17

Filipinler'in güneyindeki Mindanao Adası'nda bulunan Davao kentindeki bombalı saldırıda en az 14 kişi hayatını kaybetti, 67 kişi de yaralandı. Saldırı sırasında Filipinler Devlet Başkanı da memleketi Davao'daydı.

Haberin Devamı

Davao Belediye Başkan Yardımcısı Paolo Duterte, patlama sırasında Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin kentte olduğunu açıkladı.

Paolo Duterte, hafta sonlarını kentte geçiren babası Rodrigo Duterte'nin sağ ve emniyette olduğunu söyledi.

Askeri Bölge Komutanı Leonardo Guerrero, patlamanın kaynağının henüz bilinmediğini, olayın meydana geldiği yerin polis kordonuna alındığını ifade etti.

Patlama, Devlet Başkanı Duterte'nin 22 yıl belediye başkanlığı yaptığı Davao kentinin Roxas sokağında kurulan bir akşam pazarında meydana gelmişti.

Filipinlerde bombalı saldırı: En az 14 ölü

Filipinler Devlet Başkanı Duterte

DEVLET BAŞKANI DUTERTE'YE SUİKAST ENGELLENMİŞTİ

Haberin Devamı

Filipinler'de dün Devlet Başkanı Duterte'ye suikast planının engellendiği bildirilmişti.

Filipinler polisi, Quezon City'de düzenlenen basın toplantısında, silah parçası kaçakçılığı yapan bir zanlının verdiği ifadede, bir müşterinin, Filipinler Devlet Başkanı Duterte'yi öldürmeyi planladığını itiraf ettiğini açıkladı.               

Ay başında gözaltına alınan Wilford Palma adlı zanlının, mensubu olduğu çetenin, Duterte'ye suikast planı yapan kişiyi "bir numaralı müşteri" olarak nitelendirdiği belirtildi.               

Yerel basında çıkan haberlere göre, Palma, "Patronum bana bir numaralı müşterinin, Devlet Başkanı Duterte'nin suikastında kullanılmak üzere silah parçası sipariş etmeyi planladığını söyledi" ifadesini kullandı. Palma, patronu Bryan Ta-Ala ve kendisinin, 100 adet M-16 tüfeğinin yapımı için gerekli 170'den fazla silah parçası sattığını da söyledi.

Polis, konuyla ilgili soruşturmanın sürmesi nedeniyle söz konusu müşterinin kimliği hakkında bilgi vermedi. Filipinler Devlet Başkanı Duterte, ülkede 2006'da kaldırılan idam cezasını, uyuşturucu kaçakçıları, silah kaçakçıları ve kurbanlarını öldüren tecavüzcü, soyguncu veya araba hırsızları için getirmek istediğini belirtmişti.

Bilibid hapishanesinde tutulan uyuşturucu baronlarının, Duterte'nin başına 50 milyon pezo (yaklaşık 3,2 milyon lira) ödül koydukları bildirilmişti.                     

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!