Filipinler'de insanlık dramı: Buzdolabına binip kaçmak istedi

Güncelleme Tarihi:

Filipinlerde insanlık dramı: Buzdolabına binip kaçmak istedi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2013 17:04

Bir hafta önce Haiyan Tayfunu'nun vurduğu Filipinler bir yandan yaralarını sarmaya çalışırken bir yandan da ülkede bir insanlık dramı yaşanıyor.

Haberin Devamı

Bir hafta önce Haiyan Tayfunu'nun vurduğu Filipinler bir yandan yaralarını sarmaya çalışırken bir yandan da ülkede bir insanlık dramı yaşanıyor. Bunun bir örneği de AA muhabirinin objektifine takıldı. Tayfun sırasında akli dengesini yitiren bir kadın, iki çocuğu ile birlikte denize attığı buzdolabının içine binerek komşu bir adaya gitmek istedi.

Kapaklarını kırdığı bozdolabına girerek denize açılmak isteyen kadın ile 2 çocuğu çevredekiler tarafından son anda fark edildi.

Genç kadın, yardım görevlileri tarafından engellendi.

Resmi açıklamalara göre tayfun felaketi yüzünden ölenlerin sayısı 2 bin 357. Yaralı sayısı ile 3 bin 853. Ancak kayıplarla birlikte ölü sayısının 10 bini geçebileceği tahmin ediliyor.

Gönderilen yardımların yavaş yavaş ulaştığı ülke, tam anlamıyla bir dramı yaşıyor. Bir yandan mahvolan şehirler, yağmalama olayları, sefalet ve sokaklarda kaldırılmayı bekleyen cesetler...

Haberin Devamı

Tayfunun yarattığı tahribatın en ağır yaşandığı yer, Tacloban şehri. Özellikle sahil kesiminde ve şehrin ara sokaklarında bekleyen cesetlerden yayılan kötü koku, insanları oldukça rahatsız ediyordu. Cesetler, toplama merkezindeki kamyonlara yüklenerek toplu mezarlara götürülmeye başlandı.

Şehrin dört kilometre dışında iş makinelerinin açtığı çukurlara toplu halde sırayla yatırılan cesetler, yaklaşık bir haftadır sokaklarda bekletiliyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!