Filipinler'de hastane faciası

Güncelleme Tarihi:

Filipinlerde hastane faciası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Filipinler'in başkenti Manila'daki bir hastanede dün sabaha karşı çıkan yangında en az 20 kişinin can verdi.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, tek bir yangın söndürme cihazı bile olmayan, üç katlı Akciğer Tedavi Merkezi bilinmeyen bir nedenle alevler içinde kaldı. Bir anda dumanların sardığı hastanede elektrik kesintisi solunum cihazlarını felç etti. Yoğunbakım bölümündeki hastaların kimi boğularak öldü, kimi de feci şekilde yandı. Kömürleşen bazı cesetlerin tanınmaz halde olduğu belirtildi. İtfaiyeciler, El Nino'nın yol açtığı öne sürülen kuraklık ve susuzluk nedeniyle yangını söndürme çalışmalarını zorlukla yürütebildiler.

Kısa sürede yayılan alevler, böbrek hastalarının kaldığı bölüme de sıçradı ve en az 100 hasta başka bölümlere nakledildi. Paniğe kapılan bir hasta pencereden atlayıp canını kurtardı. Hemşireler olay sırasında hastanede 175 hasta olduğunu, tekerlekli sandalye yetersizliğinin kurtarma çalışmalarını aksattığını belirttiler.

Filipinler'de en fazla can alan yangın Mart 1996'da bir diskotekte çıkmış ve 162 kişi ölmüştü. Hastanenin diskotekle aynı semtte olduğu ve 1982'de dönemin bir numaralı hanımefendisi İmelda Marcos'un talimatıyla inşa edildiği bildirildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!