Ferguson'da protestocular belediye binasına girdi

Güncelleme Tarihi:

Fergusonda protestocular belediye binasına girdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2014 10:13

ABD'nin Missouri eyaletinin Ferguson kentinde 18 yaşında silahsız siyah bir genci vurarak öldüren polisin yargılanmama kararını protesto eden kalabalıkların bir bölümü, belediye binasına girdi. Polis binaya giriş çıkışları kapattı. İki kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Haberin Devamı

Fergusonda protestocular belediye binasına girdi


AP haber ajansı binaya girenlerin "Utanın, utanın" diye bağırdığını bildirdi. Binaya girenler, belediye önünde, genci vuran polis memuru Daren Wilson için bir mahkeme düzenleyerek "yargılanmaya gerek yok" kararını eleştiren grubun içerisinde yer alıyordu.

Ferguson'da kararın açıklanmasından bu yana süren gösterilerde birçok bina ve araç ateşe verildi, çok sayıda kişi gözaltına alındı. Kente asker sevk edildi.

AİLEDEN POLİSE TEPKİ
Brown'un ailesi polisin yargılanmayacağına dair kararın kendilerini "son derece üzdüğünü" söylerken, Brown'un babası oğullarının adeta "çarmıha gerildiğini" söyledi.

Brown'u vuran polis Wilson, karardan sonra ABC televizyonuna bir röportaj vermiş ve gencin ırkının eylemlerinde bir etkisi olmadığını söyleyerek "vicdanım rahat" demişti. Wilson kendisine ilk saldıranın Brown olduğunu ve onu öldürmezse kendisini öldüreceğinden korktuğunu söylemişti.

CBS televizyonuna konuşan gencin annesi Lesley McSpadden Ferguson'dan hiçbir yetkilinin kendilerine üzüntülerini iletmediklerini söyledi. Baba Brown da ailesine "saygısızlık edildiğini" söyledi. McSpadden polis memurunun sözlerine ilişkin, "Tek bir kelimesine bile inanmıyorum. Oğlumu çok iyi tanıyorum…Hiçbir zaman böyle bir şey yapmaz. Hiç kimseyi kendisine karşı kışkırtmaz ve hiç kimseye bir şey yapmaz. Oğlumuzun şiddet geçmişi yok" diye konuştu.

Michael Bwown'un babası da, Wilson'un sözlerini "delilik" olarak nitelendirdi.

ÜNLÜLERDEN BOYKOT ÇAĞRISI
ABD'de ünlü isimlerden bazıları kararı protesto etmek için sosyal medya üzerinden boykot çağrısı yaparak, ABD'de en yoğun alışveriş yapılan günlerden biri olan cuma günü insanları alışveriş yapmamaya çağırdı.

#NotOneDime (Tek bir kuruş bile yok) isimli etiketle Twitter'dan boykota destek çağrısında bulunan ünlüler arasında Vampir Günlükleri dizisinin yıldızı Kat Graham, Gray's Anatomy dizisinin yıldızı Jesse Willams ve hip hop şarkıcısı Russel Simmons da var.

CESET BULUNDU
Kararın ardından Ferguson'da başlayan protestolar şiddet gösterilerine dönüşmüştü. salı gecesi itibarı ile 12 farklı şehre yayılan protestolarda Ferguson dışındaki yerlerde şiddet olayları çok fazla görülmedi.

Bu arada salı sabahı Ferguson'da yanmış bir arabanın içerisinde bir ceset bulunmuştu. Cesedin bulunduğu 2004 Pontiac model araç, Brown'un öldürüldüğü yere yakın bir yere park edilmişti. Polis ölenin kimliğini 20 yaşında DeAndre Joshua olarak açıklarken, aracın kasten yakıldığını ve Joshua'nın kafasından vurulmuş olduğunu söyledi. Adam öldürme soruşturması yürüten polis, cinayetin protestolarla ilgisi olup olmadığına dair bir açıklama yapmış değil.

Fergusonda protestocular belediye binasına girdi



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!