FBI Direktörü bilgisayarında siyah bantla geziyor

Güncelleme Tarihi:

FBI Direktörü bilgisayarında siyah bantla geziyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2016 16:03

FBI Direktörü James Comey'in bilgisayarının kamerasında 'güvenlik tedbiri' sebebiyle siyah bant yapıştırması tartışmalara sebep oldu.

Haberin Devamı

FBI Direktörü James Comey’in geçen çarşamba günü Ohio’daki bir üniversitede sanal güvenlik konusunda konuşma yaptığı konferansta, dizüstü bilgisayarının kamerasına siyah bant yapıştırdığı ortaya çıktı.

Sputnik'in haberine göre Comey’in gelen eleştirilere “Bunu haberlerde gördüm. Benden daha zeki biri kamerasına bant yapıştırmıştı” diyerek naif bir cevap vermesi ve kişisel verilerinin güvenliği konusundaki endişelerini dile getirmesi, tartışmalara yol açtı.

'FBI DİREKTÖRÜ İKİ YÜZLÜ'

Bilgisayar kameralarını sahiplerinin bilgisi olmadan çalıştırabilecek teknolojiye sahip olan ve bu konuda kişisel verilerin korunmasıyla ilgili yasaları çiğneyebilen FBI'ın direktörünün verdiği 'sıradan vatandaş tepkisi', birçok kişi tarafından 'ikiyüzlülükle' eleştirildi.
Bir kullanıcı “Bu gerçekten çok komik. FBI direktörü kendi kişisel güvenliğinden endişeli ama diğerlerininkini umursamıyor” mesajını paylaştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!