Fazıl Küçük anıldı

Güncelleme Tarihi:

Fazıl Küçük anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2022 07:00

Kıbrıslı Türkler perşembe günü Rauf Denktaş’ın 10’uncu ölüm yıldönümünün ardından dün de 38 yıl önce vefat eden ilk liderleri Dr. Fazıl Küçük’ü andı.

Haberin Devamı

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Küçük’ün Denktaş gibi Kıbrıs’ta iki halk gerçeğini dünyaya duyurduğuna dikkat çekerek, “Egemen varlığımız kabul edilmedikçe, Kıbrıs’ta herhangi bir anlaşma olmayacak” dedi.

‘GELECEĞİ GÖRDÜLER’

Küçük, Lefkoşa’daki anıt mezarında anıldı. KKTC Cumhurbaşkanı başta olmak üzere devlet erkanının katıldığı törende bayraklar yarıya indirildi. Tatar konuşmasında, “Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmelere bakıldığı zaman Fazıl Küçük’ün ne kadar ileri görüşlü ve öngörülü olduğu anlaşılıyor. Küçük, silah arkadaşları ve KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ı da sevgi, saygı, minnet ve rahmetle anıyorum” dedi.

Küçük’ün “Kıbrıs meselesi Türkiye’siz çözülemez” dediğini hatırlatan Tatar, Rum ve Yunan zihniyetinin değişmediğini ve Kıbrıs Türklerinin eşit egemenliği tanınmadan anlaşma olmayacağını ifade etti. Tatar, KKTC’yi sonsuza kadar yaşatma azim ve kararlılığında olduklarını da kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!