Faruk Şen’in ofisinin kilidini değiştirdiler

Güncelleme Tarihi:

Faruk Şen’in ofisinin kilidini değiştirdiler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2008 00:00

Almanya’da Türkiye Araştırmalar Merkezi (TAM) Başkanı Prof. Faruk Şen’in görevden alınmak istenmesi olayında ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Faruk Şen, Türkiye’de tatil yaparken, Almanya’daki ofisinin kapısının kilit ve anahtarlarının değiştirildiği, mail sisteminin bloke edildiği ve makam arabasına el konulduğu gelen haberler arasında. Bu arada Şen’in TAM’daki yakın çalışma arkadaşlarının Şen ile herhangi bir şekilde temasa geçmemeleri konusunda uyarıldığı da öne sürülüyor.

Prof. Şen Türkiye’de Referans gazetesinde yayınlanan ve İshak Alaton’u azınlıklar konusunda desteklemek için kaleme aldığı "Avrupa’nın yeni Yahudileri Türklerdir" başlıkla yazısı nedeniyle TAM Vakfı yönetimi tarafından "uyuma zarar verdiği" gerekçesiyle görevden alınmak isteniyor. Şen hakkındaki resmi kararı 18 Temmuz’da toplanması beklenen 27 kişilik İcra Kurulu’nun vermesi bekleniyor.

İşadamı Alaton’un "anti-semitizm beni çok etkiliyor" sözleri üzerine, Türkiye gibi bir ülkede bunun olmaması gerektiği yönünde bir yazı kaleme aldığını ifade eden Şen, "Alaton’a destek verdim. Üstelik yazıyı kendi adıma kaleme aldım. Eğer görevden alınırsam da Almanya’da hukuksal yolları sonuna kadar kullanacağım ve Avrupa Adalet Divanı’nda gerekli adımları atacağım" demişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!