F-35’in sırlarını çöpçatanlık sitesinde kaptırdı

Güncelleme Tarihi:

F-35’in sırlarını çöpçatanlık sitesinde kaptırdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2018 00:11

İNGİLİZ basını, çöpçatanlık uygulaması Tinder’ı kullanan İngiliz Hava Kuvvetleri’nden bir kadın pilotun hesabının hacklenmesinin ardından ABD’nin ürettiği F-35 savaş uçaklarına ilişkin gizli bilgilerin üçüncü tarafların eline geçtiğini yazdı.

Haberin Devamı

Habere göre  kimliği belirsiz bir erkek hacker, İngiliz kadın pilotla tanıştı ve daha sonra kadının Tinder profilini ele geçirdi. Daha sonra bu hesap üzerinden diğer İngiliz pilotlarla iletişime geçen hacker, İngiliz kadın pilot gibi konuştu ve ‘bal tuzağını’ uyguladı. Hacker, bu konuşmalar sayesinde F-35 savaş uçakları hakkında gizli bilgileri ele geçirdi. İngiliz Hava Kuvvetleri olayı doğrularken, F-35 hakkında sızan bilgilerin boyutu hakkında açıklama yapılmadı.

ÇEKİCİLİĞİNİ KULLANDI
İstihbarat operasyonlarında karşı cinsten hedefleri çekiciliklerini kullanarak kandırmaya ‘bal tuzağı’ deniyor. İngiliz basını bu olayda da ‘bal tuzağı’ uygulandığını belirtti. İngiltere ve ABD, F-35 programı kapsamında 11.6 milyar dolar anlaşma yapmış, anlaşmada teslim edilmesi öngörülen 135 adet F-35 savaş uçağının 48’i haziranda ülkeye ulaşmıştı. ABD Kongresi’nin iki kanadı Senato ve Temsilciler Meclisi’nin temmuz sonu anlaşma sağladığı savunma harcamaları tasarısında Türkiye’ye F-35 savaş uçaklarının teslimatının geçici olarak durdurulması yer almıştı. F-35’lerin Türkiye’ye teslim edilmeyeceği yönündeki açıklamalar iki ülke arasındaki gerginliği arttırmıştı.

 

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!