Euro Grubu Başkanına istifa çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Euro Grubu Başkanına istifa çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 11:09

Euro Grubu Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem’in, Avrupa’nın güney ülkeleriyle ilgili yaptığı açıklamalardan ötürü istifası istendi.

Haberin Devamı

 

SON seçimde büyük yenilgiye uğrayan Hollanda İşçi Partisi üyesi Jeroen Dijsselbloem, Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine verdiği mülakatta, “AB’nin güney ülkeleri tüm yardım paralarını alkol ve kadına harcayıp sonra yeniden yardım istiyor” ifadesini kullanmıştı. Bu sözlere tepkiler gecikmedi. Portekiz Dışişleri Bakanı Augusto Santos Silvia, “Portekiz açısından bakıldığında yapılan açıklamalar kabul edilemez” dedi.

İtalya eski Başbakanı Matteo Renzi de Facebook hesabından, “Dijsselbloem, Avrupa Sosyalistler Partisi üyesi olduğunun farkında değil gibi davranıyor. Euro Grubu Başkanlığı pozisyonunu hak etmiyor. Dijsselbloem’in istifası, Avrupa kurumlarının güvenilirliğine fayda sağlar” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

‘İLK DEFA PAYLAŞMIYOR’

Dijsselbloem’i eleştiren diğer bir taraf da İşçi Partisi’nin üyesi olduğu Avrupa Parlamentosu’ndaki (AP) Sosyalist ve Demokratlar Grubu (S&D) oldu. S&D Başkanı Gianni Pittella, yaptığı yazılı açıklamada, “Jeroen Dijsselbloem, ekonomik ve siyasi konularla ilgili Avrupa ilerici ailesiyle uyumlu olmayan görüşlerini ilk defa paylaşmıyor. Utanç verici, şok edici kelimeleriyle ve Güney Avrupa ülkelerine ayrımcılık yapan argümanlarıyla Dijsselbloem çok ileri gitti. Böyle bir dil kullanmanın ne özrü olabilir ne de bir sebebi” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!