ETA'ya adaletten darbe üstüne darbe

Güncelleme Tarihi:

ETAya adaletten darbe üstüne darbe
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 1997 00:00

Haberin Devamı

İspanya Anayasa Mahkemesi ayrılıkçı terör örgütü ETA'ya yardım ettikleri gerekçesiyle 1 Aralık'ta 7 yıl hapse mahkum olan 23 siyasinin kendilerini mahkum eden hakimi red başvurusunu uygun bulmadı.

ETA'nın siyasi kanadı Herri Batasuna üyesi olan 23 siyasi, 6 Aralık'ta söz konusu davaya bakan yargıç Jose Augusto de Vega'nın taraflı olduğunu öne sürerek ‘reddi hakim’ başvurusunda bulunmuşlardı. Anayasa Mahkemesi mahkumiyet kararıyla ilgili olarak ayrıca karar verecek.

Öte yandan Herri Batasuna'nın Pamplona yerel parlamentosundaki milletvekillerinden Sotero Extandi Juanicotena bir ETA militanının Fransa'dan İspanya'ya girmesine yardımcı olduğu gerekçesiyle suçlu bulundu. Savcının hakkında 5 yıl hapis cezası istediği milletvekili Extandi Juanicotena, Rosario Ezquerra Perez adlı bir kadın militanın itirafları üzerine 1995'te tutuklanmıştı. ETA komando birliklerini canlandırmak amacıyla eğitim çalışmaları yaparken yakalanan kadın militan daha sonra söz konusu itirafı baskı altında yaptığını iddia ederek sözlerini geri almıştı. Extandi Juanicotena ise kadın militanı tanımadığını bildirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!