Eski Başbakan Valls’ten Macron’a destek

Güncelleme Tarihi:

Eski Başbakan Valls’ten Macron’a destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 12:22

Fransa’nın eski Başbakanı Manuel Valls, ilk turu önümüzdeki ay sonunda yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için ‘En Marche’ (Yürüyüş) oluşumunun lideri ve kendi hükümetinin eski Maliye Bakanı Emmanuel Macron’u destekleyeceğini açıkladı.

Haberin Devamı

BAŞBAKANLIKTAN istifa ettikten sonra Sosyalist Partinin cumhurbaşkanlığı ön seçim yarışında Benoit Hamon’a kaybeden Manuel Valls, BFMTV kanalında ilk kez yarışta kimi destekleyeceği konusunda açıklamalarda bulundu. Kamuoyu yoklamalarında seçimin ilk turunu alarak cumhurbaşkanlığı yarışını kazanamasa da Macron ile birlikte ilk sıralarda gösterilen aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi Lideri Marine Le Pen’in oyunun çok daha yüksek olduğunu değerlendirdiğini ifade eden Valls, “Macron’u destekliyorum. Çünkü Cumhuriyeti tehlikeye atmamamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

PARTİDEN ATILMAKTAN KORKMUYORUM

Hiçbir şekilde kimseyle pazarlık yapmadığını vurgulayan Valls, ‘sorumlu bir pozisyon’ aldığını söyledi. Sosyalist Parti adayı Benoit Hamon’un stratejisinin çöktüğünü ve Hamon’un marjinalleştiğini savunan Valls, kendisinin marjinalleşmeyi kabul edemeyeceğini kaydetti. Valls, bu kararı nedeniyle Sosyalist Partiden atılmaktan da korkmadığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!