Esad güçleri Türkmendağı’nı vuruyor

Güncelleme Tarihi:

Esad güçleri Türkmendağı’nı vuruyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2018 08:30

Türkiye ile Rusya arasında 17 Eylül’de varılan mutabakat çerçevesinde 10-15 kilometrelik güvenli bölge için çalışmaların sürdüğü İdlib’den olumsuz haberler gelmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

 İki ülkenin de “terör örgütü” olarak gördüğü Heyet Tahrir el Şam’ın (HTŞ) Al Zaytun köyünü ele geçirmesinden sonra, rejim güçlerinin de bölgeye yönelik saldırıları arttı. Yerel kaynaklar, rejime bağlı topçu birliklerinin İdlib’in batısında, Yayladağı’nın karşısındaki Türkmendağı’nı önceki geceden beri yoğun top atışına tuttuğunu bildirdi. Lazkiye kırsalından bombalanan yerlerin Türkmendağı bölgesinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait 12 numaralı gözlem noktasının batı tarafında olduğu öğrenildi.

GÖÇ TEHLİKESİ

Yerel kaynaklar, Esad güçlerinin HTŞ ve diğer radikal örgütlerin İdlib’de istenilen düzeyde kontrol altına alınamayıp elimine edilmediği gerekçesiyle bölgeye kapsamlı bir operasyon başlatılmasından endişe duyulduğunu söyledi. Aynı kaynaklar, Rusya’nın da Esad güçlerine destek vereceğini savunarak, bu durumda özellikle İdlib’in güneyinden kuzey ve kuzeybatıya doğru (Türkiye ve Afrin istikameti) yoğun bir göç dalgasının başlayabileceğini öne sürdüler. Rejim güçlerinin önceki geceden bu yana Hama’nın kuzeyi, İdlib’in en güney noktasına denk gelen bölgede 11 ayrı küçük yerleşim yerini hafif ve ağır silahlarla vurduğu, kimi zaman “fil bombası” kullanıldığı iddia edildi. Yerel kaynaklar, vurulan köylerden birisinin Morik’teki gözlem noktasına yakın olduğu bilgisini verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!