Ermenistan dün oy kullandı

Güncelleme Tarihi:

Ermenistan dün oy kullandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Ermenistan, görevinden istifa eden Devlet Başkanı Levon Ter Petrosyan'ın halefini belirlemek üzere dün sandık başına gitti. İlk belirlemelere göre seçimlerde Cumhurbaşkanı vekili ve Başbakan Robert Koçaryan ile eski Komünist Parti Genel Sekreteri Karen Demirciyan arasında çekişme yaşandı.

Seçimin en çok şans tanınan üç adayı Koçaryan, Demirciyan ve eski Başbakanlardan Vazgen Manukyan, oylarını sabahın ilk saatlerinde başkent Erivan'da kullandılar. Ermenistan'da oy verme işlemi başlamadan Karen Demirciyan sandığa yolsuzluğun karıştığını öne sürdü. Demirciyan'a göre, başkan adayları, para, bedava elektrik ve yakıt karşılığında oy satın almaya kalkıştılar.

Manukyan da 1996 yılında yapılan seçimlerde olduğu gibi oy pusulalarında sahtekarlık yapılmasından endişe duyduğunu kaydetti. Manukyan, 1996 yılında yapılan seçimlerde başkanlık koltuğunu kılpayı rakibi Levon Ter Petrosyan'a kaptırmıştı. Karabağ asıllı Ermenistan Başbakanı Robert Koçaryan da oyunu kullanırken, ‘Seçimlerde bazı yolsuzlukların yapılmasını bekliyorum. Doğru değil ancak bu ihlallerin sonuçlar üzerinde fazla etkili olacağını sanmıyorum’ diye konuştu. 2.2 milyon kayıtlı seçmenin bulunduğu Ermenistan'da seçimlerde yolsuzluğun önlenmesi için Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’na (AGİT) bağlı 200 uluslararası gözlemci görev aldı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!