Ermeni tasarısına destek artacak

Güncelleme Tarihi:

Ermeni tasarısına destek artacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2010 00:26

ABD’nin eski başkan adaylarından, Senato Dış İlişkiler Komite Başkanı John Kerry, Ermeni tasarısı konusunda bu yıl Türkiye’nin işinin daha zor olacağını belirterek, “Bu konuda ne olacağını bilemiyorum ama tasarıya destek bu yıl daha çok artacak gibi” dedi.

Ortadoğu turu çerçevesinde Türkiye’ye de uğrayan Kerry, dün bir grup gazeteci ile sohbet etti. Kerry, Türkiye’ye Büyükelçi atanması konusunda bazı senatörlerin çekinceleri olduğunu belirterek, “Onlarla yeniden konuşacağım. Ama bu ortadan kalkmazsa başkana gidip yeni bir isim önermesini söyleyeceğim” dedi. Kerry, şunları söyledi:
“İsrail’le yaşananlar konusunda Başbakan’ın düşüncelerine saygı duyuyorum. Türkiye bölgede her zaman önemli rol oynadı, etkinlik gösterdi. Lübnan, Suriye-İsrail ilişkileri, İran gibi. Barış ve istikrar bölge için son derece hayati. Türkiye ile ilişkiler hepimiz için de önemli. O nedenle geçmişe değil geleceğe bakmalı. İsrail yaşanan insan kaybı konusunda üzüntü-lerini beyan etti. İsrail sürecin parçası olmalı, bölgede çatışma-nın kim-seye yararı yok. Şu an yaşanan gerginliği anlamakla beraber, çözümün mümkün olduğunu düşünüyorum. Sanırım yakında daha iyi şeyler olacak.İran konusunda yardımcı olmanızı istiyoruz. Ülkenizin etkisine ve yeteneğine saygılıyız. İran Batı ile daha sorumlu bir diyalog kurmalı.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!