Eren Erdem: Meclisten geçse bile halktan geçmez

Güncelleme Tarihi:

Eren Erdem: Meclisten geçse bile halktan geçmez
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2017 14:05

Berlin’de ‘Güncel Konular ve Anayasa Taslağı’ adlı bir toplantıya katılan CHP İstanbul milletvekili Eren Erdem, başkanlık sistemiyle ilgili taslağın Meclisten geçse bile halktan geçmeyeceğini söyledi.

Haberin Devamı

CHP İstanbul milletvekili Eren Erdem, CHP Berlin Birliği’nin Theater 28 salonunda düzenlediği ‘Güncel Konular ve Anayasa Taslağı’ konulu toplantıya katıldı. CHP Berlin Birliği Başkanı Kenan Kolat’ın yönettiği toplantıda konuşan Eren Erdem, taslağın geçmemesi için yoğun çalışma başlattıklarını ve bunun son şans olduğunu söyledi. Kahve kahve, ev ev dolaşacaklarını belirten Erdem, şöyle konuştu:

“Sıkılmadık el bırakmayacağız. Taslağın meclisten geçmesi zor, halk oylamasından ise geçme şansı yok. Halkın büyük çoğunluğu başkanlık sistemini istemiyor. Ama biz işimizi sağlama alacağız. Parti her türlü plana karşı hazırlık yapıyor. Hükümet, meşruluğunu sorgulamaya fırsat vermemek için oylamaya iki ay kala OHAL’i kaldırabilir.”

EN UYGUNU KADIN GENEL BAŞKAN

Haberin Devamı

CHP milletvekile Erdem, eski CHP Lideri Deniz Baykal’ın, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerine daha iyi birisi lazım” sözleriyle ilgili gelen soruya ise şu yanıtı verdi: “Daha iyisi kesinlikle Baykal değil. Artık denenmiş denenmez. Dünyanın birçok yerinde dinozorlar var. Bir gün bir göktaşı düşmüş. Dinozorların soyu tükenmiş. Ama o göktaşı Ankara’ya düşmemiş.” Erdem, Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı bırakması halinde, CHP’ye bir kadın genel başkanın en uygunu olacağını söyledi.

BİR HUKUK UCUBESİ

Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili bir soruyu da cevaplandıran Erdem, “Dokunulmazlıklar geriye dönük kalktı. Önceki fezlekeler için kalktı. 17 Mart’tan sonraki fezlekeler için dokunulmazlık devam ediyor. Bir hukuk ucubesi. Polis de savcı da şaşkın” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!