Erdoğan’ın ihtiyati tedbir talebine ret

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’ın ihtiyati tedbir talebine ret
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2016 23:39

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı aracılığıyla Alman yayın grubu Axel Springer AG’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mathias Döpfner’e açtığı dava sonuçlandı.

Haberin Devamı

Köln Eyalet Yüksek Mahkemesi, Döpfner için istenen ihtiyati tedbir talebini ret etti. Daha önce yerel mahkemede ret edilen ihtiyati tedbir isteğini, Erdoğan’ın avukatları Köln Eyalet Yüksek Mahkemesi taşımıştı. Yüksek mahkeme, dün verdiği kararla yerel mahkeme gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ihtiyati tedbir isteğini yerinde bulmadı.


ŞİİRİ DESTEKLEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı hakkında yazdığı hakaret içerikli şiir nedeniyle komedyen Jan Böhmermann’a açtığı davanın ardından, Böhmermann’ın şiirine açık destek veren Axel Springer AG’nin Yönetim Kurulu Başkanı Döpfner’e karşı da ihtiyati tedbir kararı alınması için mahkemeye başvurmuştu.


‘Bild’ ve ‘Die Welt’ gazetelerinin sahibi Axel Springer AG’nin Yönetim Kurulu Başkanı Döpfner, ‘Welt am Sonntag’ gazetesine yazdığı açık mektupta, ‘Böhmermann’ın ihtiyaten tüm ifadelerine ve hakaretlerine içerik olarak tamamıyla ve baştan sona katılmak istiyorum ve bunu hukuksal açıdan kendimin gibi kabul ediyorum’ demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Ralf Höcker, Döpfner’in bu sözlerine karşı  ihtiyati tedbir davası açmıştı. Almanya’da mahkeme Jan Böhmermann’ın şiirinin hakaret içeren  bazı bölümlerine yasak getirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!