Enver İbrahim yargıç önünde

Güncelleme Tarihi:

Enver İbrahim yargıç önünde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

Malezya'da yolsuzluk ve eşcinsellikle suçlanan başbakan eski yardımcısı ve maliye bakanı Enver İbrahim'in yargılanmasına başlandı. İbrahim, görevden alınıp tutuklanmasından iki ay sonra sıkı güvenlik önlemleri altında, duruşmasının yapılacağı başkent Kuala Lumpur'daki Yüksek mahkeme'ye getirildi.

Mahkemenin başlamasıyla birlikte, İbrahim yanlısı yaklaşık 500 kişi polis barikatı arkasında, mahkeme binası önünde toplanarak protesto gösterisi yaptılar. Mahkeme binası önünde bekleyen 200 kadar yabancı gazeteci ve gözlemci, duruşmayı izleme umuduyla bekliyor. Ancak mahkeme yargıcı, yabancı gözlemcilerin duruşmayı izleme konusunda özel bir hakları olmadığına karar verdi. Gözaltındayken işkence gördüğünü söyleyen İbrahim'in mahkemesi, uluslararası alanda ilgi çekiyor.

Yüksek Mahkeme'de yapılan yargılamanın, Haziran ayına kadar sürmesi bekleniyor. Davanın ilk bölümünde, 4 yolsuzluk suçlaması ele alınacak. Her bir yolsuzluk suçlamasının cezası en fazla 14 yıl hapis ve 5 bin dolar para cezası. Enver'e yöneltilen eşcinsellik suçlamalarının her birine verilebilecek en fazla ceza ise 20 yıl hapis ve kırbaçlama. Yargılamanın sonunda, tarafların temyize başvurma hakları bulunuyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!