Endonezya'da idam cezaları infaz edildi

Güncelleme Tarihi:

Endonezyada idam cezaları infaz edildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2015 08:55

Endonezya'da haklarında idam kararı verilen Avustralyalı Myuran Sukumaran ve Andrew Chan'ın da aralarında bulunduğu 8 kişi idam edildi. Görgü tanıklarının ifadesine göre uyuşturucu ticaretinden suçlu bulunan mahkûmlar gözlerinin bağlanmasını reddetti ve ölüm anına kadar ilahi söyledi.

Haberin Devamı

Jakarta Post gazetesi, Başsavcılık Ofisi'nden bir yetkilinin "İdamları gerçekleştirdik" dediğini aktardı.

Nusakambangan Adası'ndaki Besi Hapishanesi'nde sabaha karşı gerçekleşen infazda, Ganalı Martin Anderson, Endonezyalı Zeynel Abidin, Brezilyalı Rodrigo Gularte, Avustralyalı Andrew Chan ve Myuran Sukumaran ile Nijeryalı Okwudili Oyatanze, Sylvester Obiekwe Nwolise ve Raheem Agbajee Salami idam edildi. Mary Jane Fiesta Veloso isimli Filipinli kadının ise son anda affedildiği bildirildi.

Endonezyada idam cezaları infaz edildi

Avustralya vatandaşları Andrew Chan ve Myuran Sukumaran

BOYUN EĞİP ÖLÜMÜ BEKLEMEDİLER
AFP'nin olay yerini anlatan haberine göre, sekiz mahkûm boyun eğip ölümü beklemek yerine gözlerinin bağlanmasını reddetti ve idam mangası ateşe başlayana kadar ilahi söylediler. Görgü tanıklarının anlattığına göre mahkûmların adanın karşısında bekleyen yakınları ve destekçileri de "Amazing Grace" isimli ilahiye eşlik etti.

Haberin Devamı

Avustralyalı "Bali Nine" adlı çetenin üyeleri Andrew Chan ve Myuran Sukumaran, Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo'ya af mektubu yollamış ancak talepleri reddedilmişti. İkili, 2005'te Bali'den Avusturalya'ya 8,3 kilogram eroin götürmek isterken havaalanında yakalanmıştı.

Endonezyada idam cezaları infaz edildi

Son anda affedilen Filipinli Mary Jane Fiesta Veloso

Endonezya Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, uyuşturucu ticareti yaptıkları gerekçesiyle haklarında idam kararı verilen Avustralyalı Myuran Sukumaran ve Andrew Chan'ın da aralarında bulunduğu 10 kişinin cezasının 72 saat içinde infaz edileceği bildirilmişti.

Endonezyada idam cezaları infaz edildi

İnfazların ardından cesetler tabutların içinde adadan geri döndü.

Haberin Devamı

Açıklamada, hükümlülerden Fransız vatandaşı Serge Atlaoui'nin hala "merhamet başvurusu" yapma hakkının bulunduğu, diğer dokuz kişinin ise itiraz ve merhamet haklarının kalmadığı belirtilmişti.

AVUSTRALYA TEPKİ OLARAK BÜYÜKELÇİSİNİ ÇEKTİ
Avrupa Konseyi ve Afrika Birliği bugün Endonezya'ya idam cezalarının uygulanmaması çağrısında bulunmuştu.

Endonezyada idam cezaları infaz edildi

Avustralya, infazlara tepki olarak Cakarta büyükelçisini geri çekti. Avustralya Başkanı Tony Abbott, iki vatandaşlarının infazını "gereksiz ve zalimce" diye niteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!