'Endişeleri ifade etmek görevimiz'

Güncelleme Tarihi:

Endişeleri ifade etmek görevimiz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2014 17:17

AVRUPA Birliği, internete yasak getiren yasanın Meclis’te kabul edilmesinin ardından Brüksel’e ilk ziyaretlerini yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na endişelerini iletti. Davutoğlu ve Çavuşoğlu, dün Brüksel’de Türkiye-AB Siyasi Diyalog Toplantısı’nda Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ve AB Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle ile biraraya geldi.

Haberin Devamı


Toplantı sonrası yapılması planlanan basın açıklaması iptal edildi. Basın açıklamasının, toplantının öngörülenden uzun sürmesi ve AB Dışişleri Konseyi’ne katılmak zorunda olan Ashton’ın programının sıkışıklığı nedeniyle iptal edildiği açıklandı. Füle ise “kapsamlı ve verimli” geçen toplantı sonrası yaptığı yazılı açıklamada Türkiye’deki son gelişmelerin ele alındığını belirtti. Açıklamada, Füle şu ifadeleri kullandı:

Türkiye’nin, katılım müzakereleri sürecindeki bir aday olarak, katılım süreci ve siyasi kriterlerle ilgili tüm kanunlar çıkmadan önce Komisyon’la istişare etmesi gerektiğinin altını çizdik. Özellikle bağımsız yargının önemi ve geçtiğimiz hafta çıkan internet kanunu konusundaki karşılıklı açıklamaları ele aldık.

Haberin Devamı

Gelişmeleri takip etmek, endişeleri ifade etmek ve ayrıca bunların AB mevzuatı en iyi uygulamalar ile uyumlu olmasını sağlamak için yardım teklif etmek Komisyon’un görevidir. Bu kapsamda, Komisyon, internet kanunu ile ilgili birtakım endişelerini yazılı olarak paylaşmaya karar verdi...

Kıbrıs sorununa kapsamlı çözüm bulunmasının bütün tarafların menfaati için ne kadar önemli olduğu üzerinde mutabığız. Türkiye’nin son haftalarda, taraflar arasındaki müzakerelerin yeniden başlaması için verdiği desteği ne kadar takdir ettiğimizi anlattım. Müzakerelerin çok yakında başlayacağını umuyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!