En 'Kral' parti

Güncelleme Tarihi:

En Kral parti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2016 15:41

Norveç Kralı Harald ile Kraliçe Sonja, tahta çıkışlarının 25’inci yılını Kraliçe Parkı’nda düzenlenen bin 500 kişilik açık hava partisiyle kutladı.

Haberin Devamı

Norveç’in bütün vilayetlerinden 50 kişilik heyetlerle temsil edilen kutlamalara Norveç Başbakanı Erna Solberg de katıldı. Açık hava partisinin başında teşekkür konuşması yapan Norveç Kralı Harald, büyük bölümünü farklılıkların birlikte yaşayıp var olması konusuna ayırdı.

En Kral parti

Kral Harald, Norveç’in sadece dağlar, fiyordlar, kuzey ışıklarından ibaret olmadığını, her şeyden önce insanın önemli olduğunu belirterek, “Benim anne ve babam da 110 yıl önce Danimarka ve İngiltere’den göç etmişler. Nereden geldiğimizi, hangi ulusa mensup olduğumuzu söyleyebilmek her zaman çok kolay değil. Evimiz dediğimiz şey kalbimizin olduğu yerdir. Belki de her zaman sınırların içine yerleştirilemez” diye konuştu.

Haberin Devamı

En Kral parti

En büyük dileğinin birbirlerini koruyup kollamak olduğunu, farlılıklara rağmen tek bir olduklarını belirten Kral Harard, “Norveçli aynı zamanda Afganistan’dan, Polonya’dan, İsveç’ten, Suriye’den, Somali’den göç edenlerdir. Norveçli, Tanrıya, Allah’a ya da tanrısızlığa inananlardır” diyerek konuşmasını bitirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!