El Nino Meksika'yı Pauline’le vurdu

Güncelleme Tarihi:

El Nino Meksikayı Pauline’le vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 1997 00:00

Haberin Devamı

Meksika'nın güney sahillerini, özellikle Acapulco kentini geçtiğimiz günlerde etkisi altına alan Pauline Kasırgası'nda ölenlerin sayısı 400'e yükseldi. Yine de sel suları çekilene kadar, ölü sayısı hakkında kesin rakam vermek mümkün değil. Meksika'daki Kızıl Haç Teşkilatı Başkanı Jose Barroso, kasırganın şu ana kadar 20 bin kişinin evsiz kalmasına yol açtığını belirtti. Kurtarma çalışmaları, 3 metreyi bulan çamur birkintisi içinde sürdürülüyor. 6.500 kadar asker de, kurtarma çalışmaları çerçevesinde bölgeye gönderildi.

Turistik bir merkez olan Acapulco'da ise endişelerin yönü farklı. Bu bölgede yabancı turistlere ne olduğu sorusu daha çok önem taşıyor. Şimdiye kadar yabancı turistlerden ölen ya da yaralanan olduğu yolunda haber alınmadı. Dalgaların zaman zaman 10 metreyi aştığı Acapulco'da da çok sayıda askeri doktor ve hemşire, yerel sağlık görevlilerine yardım amacıyla hazır bulunuyorlar. Acaplco'nun yerli halkı ise hükümeti, felaketten haberdar olduğu halde, kasırganın kopmasına bir saat kala kendilerini uyardığı için suçluyor.

Uzmanlara göre, Meksika'da yaşananlar da El Nino'nun kötü bir oyunu. Pauline Kasırgası, Meksika'yı dokuz yılda bir vuruyor. Büyük olasılıkla Pauline bu yıl Meksika'yı vuran son kasırga olmayacak.Çünkü Meksika'da kasırgalar Kasım ayı sonuna kadar etkili olmaya devam ediyor. Eğer hava sıcaklığı böyle devam ederse bu dönem daha da uzun sürebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!