El Bab’da son aşama

Güncelleme Tarihi:

El Bab’da son aşama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2016 00:57

Askeri kaynaklar, özel kuvvetler ve komando birliklerinin Suriye’de DEAŞ’ın elindeki El Bab’ı kuşattığını, “Tam merkeze girilmedi ancak civar mahallelere girilmeye başlandı” bilgisini doğruladı. Ayrıca nihai harekât öncesi kentte yaşayan halkı uyarmak için Türk savaş uçaklarının havadan atacağı Arapça ve İngilizce bildiriler de hazır.

Haberin Devamı

El Bab’da son aşama
TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’de yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekatı’nın hedeflerinden birisi olan El Bab kentini DEAŞ’tan temizlemede son aşamaya gelindiği bildirildi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun önceki gün TBMM bütçe görüşmelerinde dile getirdiği, “TSK destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri El Bab’a yanaştı” açıklaması bölgedeki askeri kaynaklar tarafından da teyid edildi. Askeri kaynaklar, özel kuvvetler ve komando birliklerinin El Bab’ı kuşattığını, “Tam merkeze girilmedi ancak civar mahallere girilmeye başlandı” bilgisini doğruladı.

83 HEDEF VURULDU

El Bab merkezine kara operasyonunun önünü açmak için Türk savaş uçakları dün ve önceki gün DEAŞ’a ait toplam 83 hedefi vurdu. TSK’nın dünkü bilgilendirmesine göre, Türk uçakları El Bab ve Zarzur bölgelerinde 26’sı bina, 5’i mühimmat deposu, 3’ü de silahlı araç olmak üzere toplam 39 hedefi vurarak imha etti. Türk uçakları, önceki gün de toplam 44 hedefi vurmuştu. Silahlı insansız hava aracı da Zarzur bölgesinde 4 DEAŞ’lı teröristi vurarak etkisiz hale getirdi.

Haberin Devamı

Türk hava unsurlarının El Bab ve çevresinde yaptığı “yumuşatma harekatı”ndan sonra Türk kara güçlerinin ÖSO’nun El Bab merkezine girmesi için yoğun destek vermesi planlanıyor. Bu kapsamda Suriye’de bulunan Tunceli ve Bolu komando tugaylarına, ağırlıklı Denizli olmak üzere Batı bölgelerinden komando takviyesi yapıldığı öğrenildi.

BİLDİRİLER HAZIR

El Bab merkezine yönelik harekât öncesi kentte yaşayan halkı uyarmak için Türk savaş uçaklarının havadan atacağı Arapça ve İngilizce bildiriler de hazırlandı. Bildirilerde, “Aziz El Bab halkı, sizleri terör örgütü DEAŞ’tan kurtarmak için operasyon başladı. Güvenli yerlerde bulununuz, DEAŞ teröristlerine boyun eğmeyiniz. Türk askeri dostunuzdur, Özgür Suriye Ordusu huzur ve güven içinde yaşamınız için desteklenmektedir” mesajı verildiği öğrenildi.

Bu arada Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault’nun ev sahipliğinde dün Paris’te yapılan toplantıya katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!