Ege’de şimdi de ’sanal dalaş’

Güncelleme Tarihi:

Ege’de şimdi de ’sanal dalaş’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2007 00:00

Ege’de Türk ve Yunan uçakları arasındaki yıllardan beri süregelen "it dalaşı" internete sıçradı. Artık Ege semalarından başka iki ülkenin genelkurmay başkanlıklarının web sitelerinde "sanal dalaş" yaşanacak.

Yunan Genelkurmay Başkanlığı, Türk Genelkurmayı’nın internet sitesinde yeralan ve Yunan savaş uçakları ile gemilerinin Türk hava sahası, karasularını ihlalleri ya da Kardak kayalıklarında sık sık gündeme gelen hareketlilikle ilgili açıklamalarına, yine internette cevap vermeyi kararlaştırdı. Yunan Genelkurmay Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri arasında üstüste yapılan toplantılardan sonra Türk genelkurmay ve üç kuvvet komutanlıklarını sitelerinde açıklama görülmesi halinde hemen cevap verilmesi karara bağlandı.

Toplantılarda, TSK’nın Ege ile ilgili özelikle son 6 ayda yoğunlaşan "internet" atağının karşılıksız bırakılmaması, sadece diplomatik yollardan girişimlerle yetinilmemesi ve her defasında internet üzerinden Yunan tezlerinin dünyaya duyurulması mutabakatına varıldı. Yunan genelkurmayı, daha önce Ege’de Türk "ihlallerine" ilişkin idialarını "gayrı resmi bilgiler" olarak basına sızdırıyordu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!