Ebola trafiği

Güncelleme Tarihi:

Ebola trafiği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2014 01:02

BİRLEŞMİŞ Milletler’in ABD Daimi temsilcisi Samantha Power önderliğinde bir heyet, Batı Afrika’nın Ebola virüsüyle mücadele eden bölgelerine ziyarete gitti.

Haberin Devamı

Power ve ekibi, dün ilk olarak Ebola salgınının başladığı Gine’de temaslarda bulundu. Power, ilk açıklamasında, salgınla boğuşan bölgeye zayıf kalan uluslararası desteği eleştirdi. “Ebola’ya karşı global müdahale, şu an olduğundan tamamen daha farklı ele alınmalıdır” diyen Power, birçok ülkenin, ABD ve İngiltere gibi ülkelerden yardımlarını artırmasını isterken doktor, hasta yatağı veya para göndermek gibi konularda hiçbir sorumluluk altına girmediğini söyledi.

KRİTİK ZİYARET

Salgından etkilenen Sierra Leone ve Liberya’ya da gidecek olan Power’ın bu ziyareti, ABD’nin en kalabalık kenti New York’ta ilk kez Ebola vakasının ortaya çıkmasının ardından geldi. Ülkede, New York ve New Jersey’de, Batı Afrika’dan dönen yolculara 21 günlük zorunlu karantina uygulaması eleştirilip, uçuş yasağı önerisi tartışılırken Power’ın bu ziyareti kritik bir önem taşıyor.

Suçluymuşum gibi davrandılar

Haberin Devamı

Batı Afrika’dan ABD’ye dönüşünde karantinaya alınan ilk yolcu olan hemşire Kaci Hickox isyan etti. Hickox, New Jersey’de kendisine neredeyse suçlulara uygulanan muamelenin gösterildiğini söyledi. Hickox, Dallas Morning News gazetesine yaptığı açıklamada, test sonucunun negatif çıktığını ancak, bundan sonra Batı Afrika dönüşünde Ebolalıları tedavi eden görevliler için görecekleri muameleden korktuğunu söyledi.

Kaci Hickox, karantinada da aksaklıklar yaşandığını belirtti.

Avustralya’da da bir gencin Ebola şüphesiyle Royal Brisbane Kadın Hastanesi’nde karantinada olduğu açıklandı. 11 gün önce Gine’den ailesiyle dönen 18 yaşındaki gencin test sonuçları bugün çıkacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!