Ebola dendi, başka virüsten öldü

Güncelleme Tarihi:

Ebola dendi, başka virüsten öldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Ölümcül ve bulaşıcı ebola virüsüne yakalandığı şüphesiyle günlerdir Almanya'yı korkutan 40 yaşındaki Olaf Ullmann dün karantinada tutulduğu, Berlin Rudolf Virchow Kliniği'nde, can verdi.

Doktorların önceki gün, Brandenburg'lu kameramanda ebola virüsüne rastlanmadığı yolundaki açıklamalarıyla nefes alan Berlinli'ler, Ullmann'ın ölümüyle yeniden paniğe kapıldılar. Ullmann'ın günlerdir gözetim altında tutulduğu kliniğin basın sözcüsü Kerstin Ullrich, Hamburg'da yapılan kan tahlilleri sonucunda hastalarında ölümle sonuçlanan ebola virüsüne rastlanmadığını, ancak ciğer, böbrekler ve merkezi sinir sistemini felce sokan ve en çok rastlandığı bölgeler dolayısıyla Kırım-Kongo yüksek ateşi adı da verilen bir başka virüs nedeniyle can verdiğinin sanıldığını dile getirdi.

TROPİK VİRÜSLERİ TANIMIYORUZ

Berlin'de tropik virüslerle ilgili araştırmalarda bulunan Robert-Koch Enstitüsü sözcüsü Edgard Muschekat, ellerinde tropik virüslerle ilgili pek az veri olduğunu belirterek, Ullmann'a yardımcı olamadıklarını dile getirdi.

Uzmanlar, orta Afrika ve Kırım Adası'nda rastlanan yüksek ateş nedeniyle geçtiğimiz temmuz ayı içinde Rusya'da pek çok ölüm vakasına rastlandığını belirttiler. Bu arada İsveç Hava Yolları, Fildişi sahillerinde tatil yapan bütün turistleri derhal ya Zürih'e ya da Berlin'e derhal dönmeleri çağrısında bulundu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!