Dünyanın tamamından daha değerli... ABD 5 yıl sonra oraya gidiyor!

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın tamamından daha değerli... ABD 5 yıl sonra oraya gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2021 13:04

Güneş Sistemi'nde yer alan asteroidler dünya ekonomisini yerle bir edebilir. Zira NASA'nın uzay aracı göndererek üzerindeki değerli madenleri çıkarmak istediği asteroidin ekonomik değerinin yapılan son ölçüm ile 10 kentilyon dolar olduğu kanıtlandı.

Haberin Devamı

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) bir sonraki hamlesi dünya ekonomisinin çökmesi anlamına gelebilir...

Zira NASA, 10 kentilyon dolar değer biçilen 16 Psyche asteroidine gitmek için geri sayıma geçmiş durumda. Uzay ajansının planı 2026'da buraya varmak.

KÜRESEL EKONOMİDEN DAHA DEĞERLİ

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, 200 kilometre genişliğindeki asteroid dünya ekonomisinin tamamında daha değerli. Gezegenimizin küresel ekonomisinin toplam değeri ise sadece yaklaşık 75 trilyon dolar.

Uzmanlar uzun vadede bu projenin dünya ekonomisinde radikal dalgalanmalara neden olabileceği uyarısında bulunuyor.

HANGİ KIYMETLİ MADENLER BULUNUYOR?

Söz konusu göktaşına gömülü demir, nikel, altın, platin, bakır, kobalt, iridyum, redyum gibi değerli madenler bulunuyor.

Haberin Devamı

Dünyanın tamamından daha değerli... ABD 5 yıl sonra oraya gidiyor

Asteroide bir uzay aracı göndermek isteyen NASA henüz buradaki değerli maddeleri gezegenimize nasıl getireceğini bilmiyor.

Uzay madenciliği bu yüzyılın en büyük iş kolu olarak görülüyor. Jüpiter ve Mars'ın arasında yer alan asteroide yer alan maddeleri şu an için gezegenimize getirilmesi oldukça maliyetli.

Ancak gelişen teknoloji ile uzay seyahatlerinin maliyetinin düşmesi ve uzay madenciliğinin de yaygınlaşması bekleniyor.

İLK BAŞARI JAPONYA'DAN

Bugüne kadar bir gök taşından Dünya’ya sadece bir kez materyal getirilebildi. Japonya Uzay Ajansı’nın Hayabusa uzay aracı, 2010 yılında 25143 Itokawa asteroidinden Dünya’ya birkaç parça toz ulaştırabilmişti.

Bilim insanları, materyal taşınması kolaylaştırmak için asteroitleri solar-elektrik iyon motorlarıyla Dünya’ya yaklaştırmayı düşünüyor.

Bu yöntemle gök taşlarının bir kaya topluluğu olarak yörüngede toplanması ve bir nevi ikinci bir Ay oluşturulması olası planlar arasında.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!