Dünya'nın kalpleri

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın kalpleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2009 11:49

Dünyaya kuş bakışı baktıkça ilginç şekilleri bir bir ortaya çıkıyor. Bu kez kalpleri keşfedildi.

Haberin Devamı

Google Earth, herkesin dünyaya kuş bakışı bakmasını sağladı. Şimdi birbirinden ilginç oluşumlar daha iyi görünüyor. 14 Şubat "Sevgililer Günü" için bu kez de "kalpler" görüntülendi.

İşte Dünya'nın kalpleri

DÜNYADAN KISA KISA...

SEÇMELİ DİN DERSİ ANAYASA MAHKEMESİNDE
Makedonya'da ilköğretimin 5. sınıf öğrencilerine yönelik seçmeli din dersinin akıbetini Anayasa Mahkemesi belirleyecek. Mecliste geçen yaz iktidar milletvekillerinin oyuyla kabul edilen seçmeli din dersi, Liberal Demokrat Partisi tarafından Anayasa Mahkemesine taşıdı. Liberal Demokrat Partisi, din dersinin müfredata sokulmasıyla laiklik ilkesinin ihlal edildiği görüşünü savunuyor.

İLTİCA TALEBİNDE BULUNANLAR ARTIYOR
Almanya'da iltica talebinde bulunan Iraklıların ve Afganların sayısı ocak ayında büyük ölçüde arttı. Almanya İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, iltica başvurusunda bulunan Iraklıların sayısı ocak ayında 718'e, Afganların sayısı 240'a çıktı. Aralık 2008'de bu rakamların sırasıyla 397 ve 95 olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Vietnam'dan gelerek Almanya'da iltica başvurusunda bulunanların sayısının da aynı aylar için 91'den 143'e, Türklerin sayısının da 88'den 130'a çıktığı kaydedildi. Kosova'dan gelenlerin sayısının da 65'ten 97'ye, İranlıların sayısının da 76'den 86'ya yükseldiği ifade edildi.

DARWIN'İN 200. DOĞUM YIL DÖNÜMÜ
Evrim biliminin öncüsü İngiliz Charles Darwin'in 200. doğum yıl dönümünde, öğrenim gördüğü Cambridge Üniversitesinde de etkinlik düzenlendi. Başkent Londra'nın 80 kilometre kuzeyinde 800 yıllık Cambridge Üniversitesinde “Türlerin Kökeni” araştırmasının babası zoolog ve biyolog Darwin'in (1809-1882) gençlik heykeli, İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in eşi Prens Philip tarafından açılacak.

EŞİNDEN BOŞANMAYAN SEVGİLİSİNİN ORGANINI KOPARDI
Yunanistan'ın kuzeyindeki Arta kentinde bir kadının eşinden boşanma vaadini yerinde getirmeyen sevgilisini ağır yaraladığı bildirildi. Yunan basını, evli ve 3 çocuk babası 45 yaşındaki erkeğin üreme organının, uzun süredir birlikte olduğu 35 yaşındaki sevgilisinin saldırısı sonucu ağır hasar gördüğünü duyurdu.

Haberin Devamı

Yanya hastanesine kaldırılan kimliği açıklanmayan 45 yaşındaki erkeğin çok kan kaybettiği ve durumunun ağır olduğu belirtilen haberlerde, kızgın sevgilinin ise kent merkezindeki bir otelde düzenlediği saldırının ardından gözaltına alındığı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!