Biden ile Putin arasında kritik görüşme sona erdi! Beyaz Saray ve Kremlin'den ilk açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2021 18:50

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna'nın doğusunda artan gerilimi ele aldığı görüşme sona erdi. Biden görüşmede, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri saldırganlığı durumunda ekonomik yaptırım ve diğer önlemlerin uygulanacağını söyledi. Kremlin'den yapılan açıklamada ise, "Putin, Biden'dan NATO'nun doğuya doğru genişlemeyeceğine yönelik garanti istedi" denildi.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın doğusunda artan gerilimi ele aldığı kritik görüşme sona erdi. Rusya'nın Ukrayna sınırına yaptığı askeri yığınağı ve iki ülke arasındaki gerilimin masaya yatırıldığı görüşme, Washington saati ile 10.00'da başlayarak 2 saat 1 dakika sürdü. Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen görüşmeye dair ilk açıklama Beyaz Saray'dan geldi.

BIDEN, UKRAYNA'YA DESTEĞİNİ YİNELEDİ

Açıklamada, Biden'ın ABD ve Avrupalı müttefiklerinin, Rusya'nın Ukrayna sınırına yaptığı askeri yığınaktan dolayı duyduğu derin endişelerini dile getirdiği belirtildi. Ayrıca, "Biden, askeri saldırganlık durumunda ABD ve müttefiklerinin güçlü ekonomik yaptırım ve diğer önlemlerle karşılık vereceğini açıkça belirtti. Biden, Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne verdiği desteği yineledi ve gerilimi azaltma ve diplomasiye dönüş çağrısında bulundu" ifadeleri kullanıldı.

Görüşmede iki liderin, ekiplerini görüşmenin takibini yapmakla görevlendirdiği kaydedildi. Putin ve Biden'ın stratejik istikrara dayalı ABD-Rusya diyaloğu, siber zorbalık ve İran konularını da ele aldığı bilgisi paylaşıldı.

KREMLİN'DEN İLK AÇIKLAMA

Kremlin'den ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gerçekleştirdiği görüşmeye dair yapılan açıklamada, "Putin, Biden'dan NATO'nun doğuya doğru genişlemeyeceğine yönelik garanti istedi" denildi.

BIDEN, FRANSA, İNGİLTERE, ALMANYA VE İTALYA LİDERLERİYLE GÖRÜŞECEK

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jack Sullivan gerçekleştirdiği basın toplantısında, ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna-Rusya gerilimini İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya liderleri ile görüşeceğini söyledi. Sullivan ayrıca Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda ABD'nin güçlü ekonomik önlemleri içeren yaptırımlar uygulayacağını söyledi.

Biden ile Putin arasında kritik görüşme sona erdi Beyaz Saray ve Kremlinden ilk açıklamalar

.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!