Dünyada 275 milyon çocuk okula gidemiyor

Güncelleme Tarihi:

Dünyada 275 milyon çocuk okula gidemiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

Başta orta Afrika ülkeleri olmak üzere gelişmekte olan ülkelerde eğitimin içler acısı bir durumda olduğu ve okul çağına giren çocuklardan 275 milyonun okula gidemediği bildirildi. ‘Oxfam International’ adlı uluslararası bir kuruluş tarafından hazırlanan ‘Eğitim şimdi: Yoksulluk Çemberini Kırın’ adlı rapora göre, özellikle Sahra çölünün güneyindeki Afrika ülkelerinde, ilköğretim çok kötü bir durumda. Ve bundan da en çok kız çocukları etkileniyor. Okula gidemeyen çocukların üçte ikisini kızlar oluşturuyor.

Eğitimin en kötü olduğu ülkeler şunlar: Tanzanya, Mozambik, Nijer, Etiyopya, Angola, Bhutan ve Haiti. Eğitimin oldukça iyi bir durumda olduğu ülkeler ise şöyle: Bahreyn, Singapur, Birleşik Arap Emirlikleri, Moritanya, Küba, Çin ve Sri Lanka.

Eğitimin kalitesinin yükseltilmesi ve yeterli hale getirilmesi için 10 yıllık bir dönem için yılda 8 milyar dolarlık ek bütçe gerektiğini vurgulayan rapor, IMF'ye çağrı yaparak eğitime daha fazla yatırım yapılması konusunda yoksul ülkelere yardımcı olmasını istedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!