Dünya bu olayı konuşuyor: Malili kadın 9 bebek doğurdu!

Güncelleme Tarihi:

Dünya bu olayı konuşuyor: Malili kadın 9 bebek doğurdu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2021 09:32

Fas'ın Kazablanka kentinde gerçekleşen bir doğum tüm dünyayı şaşkına çevirdi. Malili bir kadın tam 9 bebek doğurarak inanılması güç bir doğum hikâyesine imza attı. Çoğul hamilelikler ve doğumlar oldukça nadir ve zor gerçekleşirken 9 bebeğin tümümün sağlıklı olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Dilimize yerleşmiş 'dokuz doğurmak' deyimi iki anlamda kullanılıyor. İlk anlamı 'Bir durumu sabırsızlıkla, heyecan ve merak içinde beklemek.' İkinci anlamı ise 'Bir işi sıkıntı ve güçlük çekerek sona erdirmek, işi sona erdirinceye değin çok güçlük, sıkıntı çekmek.'

Fas'ta gerçekleşen bir doğum ise bu deyimi gerçek anlamıyla hayata geçirdi. Malili bir kadın tamı tamına 9 bebek dünyaya getirdi.

Mali Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Mali vatandaşı Halime Sisi'nin, sezaryen yöntemiyle Kazablanka'da bir sağlık kuruluşunda doğum yaptığı belirtildi.

Anne ve 9 çocuğun sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi. Bebeklerden beşinin kız, dördünün erkek olduğu açıklandı.

25 yaşındaki Halime Sisi'nin Mali'nin başkenti Bamako'da yapılan tetkiklerde 7 bebek taşıdığının tespit edildiği, bunun üzerine sağlık durumunun takibi için 30 Mart'ta Fas'a sevk edildiği kaydedildi.

Dünya bu olayı konuşuyor: Malili kadın 9 bebek doğurdu
Kadının doğum masraflarının Mali'nin geçici hükümeti tarafından karşılandığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Halime Sisi 20 Mart'ta Fas'taki kliniğe yatırıldığı ve takip altında bulunduğu, bebeklerin ise dün gerçekleştirilen sezaryen ameliyatıyla dünyaya geldiği açıklandı.

Çoğul gebelikler hem hamilelik sürecinde hem de doğum esnasında riskli kabul ediliyor ve tıbbi açıdan takip gerektiren vakalar olarak kabul ediliyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!