Dünya bu görüntüyle şoke olmuştu... Okyanustaki yangının sebebi açıklandı!

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2021 13:04

Meksika Körfezi'nden gelen ve görenleri adeta şoke eden video görüntülerinde okyanusun ortasında çıkan büyük bir yangın ve deniz suyunu cehenneme çeviren alevler dünya gündemine damga vurmuştu. Hafta sonu meydana gelen inanılmaz anların sebebi konusunda yetkililerden ilginç bir açıklama geldi.

Haberin Devamı

Meksika'nın devlete ait petrol şirketi Petroleos Mexicanos (Pemex) yaptığı açıklamada, şimşek fırtınası ve eşzamanlı olarak boru hattındaki gaz sızıntısının geçen hafta Meksika Körfezi'nde görülen yangına yol açtığını ifade etti.

Pemex, 2 Temmuz'da şiddetli yağmur ve şimşek fırtınasının şirketi, yangının meydana geldiği yerin yakınındaki pompa istasyonlarını kapatmaya zorladığı bilgisini paylaştı.

Su altı boru petrol boru hattında meydana gelen sızıntının doğal gaz olarak okyanus tabanında biriktiği ve okyanus yüzeyine ulaştığında muhtemelen bir yıldırım nedeniyle tutuştuğu ifade edildi.

Pemex, Meksika Körfezi'nde su altı petrol boru hattındaki patlamanın ardından çıkan yangının uzun uğraşlar sonucunda kontrol altına alındığını açıklamıştı.

NE YAŞANMIŞTI?

Haberin Devamı

Meksika Körfezi'nden sabaha karşı gelen fotoğraf ve videolar adeta dünya gündemine bomba gibi düştü ve görenleri şaşkına çevirdi. Okyanusun orta yerinde birden yükselen alevler herkesin yüreğini ağzına getirirken oluşan görüntü dünya medyası tarafından 'Cehennemin gözü' şeklinde paylaşıldı.

Meksika'nın Yucatan bölgesinde yaşanan olayın deniz altında yer alan petrol boru hatlarında meydan gelen bir sızıntıdan kaynaklandığı açıklandı. Denizin orta yerinde birden bire yükselen alevler panik yaratırken devlete ait petrol şirketi Pemex tarafından yapılan açıklamada yangının söndürüldüğü ve olayın kontrol altında olduğu açıklandı.

'Yangının gözü' ya da 'Cehennemin gözü' şeklinde adlandırılan korkunç olayda daire şeklinde oluşan ve adeta deniz dibinde gerçekleşen bir volkan patlamasını andırdığı söylenen sızıntı kaynaklı duruma ait fotoğraf ve videolar sosyal medyada defalarca paylaşılarak viral haline geldi.

Petrol şirketi Pemex'in deniz üzeri petrol platformuna çok yakın bir mesafede çıkan bu su altı yangını deniz sularında oluşan ve benzerine sık rastlanmayan görüntüler yarattı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre yangının kontrol altına alınması beş saatten fazla sürdü ve neyse ki olayda yaralanan ve ölen kimse olmadı.

Pemex yangın dolayısıyla petrol üretiminde herhangi bir aksama yaşanmadığını açıklarken olayın sebebini ortaya çıkarmak için soruşturma başlatacaklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Guardian'daki habere göre 30 santimetre çapındaki vanaların olay sonrası anında kapatıldığını ve yangının büyümesinin önlendiğini açıklayan şirketin tarihinde bu tür endüstriyel kazalar sıkça yer alıyor.

Şirket çalışanları yangını söndürmek için nitrojen kullanırken Meksika'nın petrol güvenlik düzenleme kurumu ASEA'nın yöneticisi Angel Carrizales, Twitter hesabı üzerinden olaydan sonra denizde petrol sızıntısı olmadığını ve şirketin gerekli önlemleri aldığını açıkladı.

Pemex ülkenin en büyük petrol üretim şirketlerinden biri ve günde bir milyon varilden fazla üretim yaparak oldukça büyük bir kapasiteyle çalışıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!