Dünya Abdülhamid Han'ı konuşuyor... ABD basınından 'Osmanlı' vurgusu

Güncelleme Tarihi:

Dünya Abdülhamid Hanı konuşuyor... ABD basınından Osmanlı vurgusu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2022 08:57

Dünyada sadece 5 tane olan ve birisi de Türkiye'de bulunan Abdülhamid Han Gemisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği hedefe doğru yola çıktı. Dünya basını bu gelişmeye geniş yer ayırdı.

Haberin Devamı

Dünya Türkiye ve Abdülhamid Han Gemisi'ni konuşuyor...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abdülhamid Han Gemisi'ni Doğu Akdeniz'deki Yörükler 1 kuyusuna sondaj için uğurladı.

Uluslararası haber ajanlarının gelişmeleri saniye saniye aboneleri ile paylaştı.

Al Jazeera bu gelişmeyi 'Türkiye, Doğu Akdeniz'de doğalgaz arama çalışmalarına yeniden başladı' başlığı ile okurlarına sundu.

Haberde törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine geniş yer verildi ve rotanın Erdoğan tarafından açıklandığı vurgulandı

Dünya Abdülhamid Hanı konuşuyor... ABD basınından Osmanlı vurgusu

ABD merkezli ABC News haberi 'Türkiye Cumhurbaşkanı Salı günü ülkenin en yeni ve en büyük denizaltı hidrokarbon sondaj gemisini göreve çıkardı' şeklinde okurları ile paylaştı.

Haberin Devamı

Erdoğan'ın 'Kimseden izin veya onay almaya ihtiyacımız yok' sözlerine yer verilen haberde şu ifadeler yer aldı;

'Türkiye'nin diğer sondaj gemileri Fatih, Kanuni ve Yavuz Türkiye'nin doğal gaz rezervi keşfettiği Karadeniz'de faaliyet gösteriyor. Dört gemiye de Osmanlı padişahlarının isimleri verildi'

The Brussels Times haberi 'Türkiye, petrol ve gaz için açık deniz sondajına devam ediyor' başlığı ile verdi.

Dünya Abdülhamid Hanı konuşuyor... ABD basınından Osmanlı vurgusu

Haberde Türkiye'nin bu adımı için şöyle denildi;

'Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye kıyılarında ve kendi sularında yürütüldüğünü vurgulayarak yeni bir petrol ve gaz arama kampanyası başlattı'

Suudi Arabistan merkezli El Arabiya, 'İki yıl sonra, Türk sondaj gemisi tartışmalı Akdeniz sularının dışında faaliyete başladı' başlığıyla haberi sundu.

Alman DW de Erdoğan'ın 'Kimseden izin veya onay almaya ihtiyacımız yok' sözlerine yer verdi ve geminin göreve başladığını okurlarına duyurdu.

Çin haber ajansı Xinhua, bu gelişmeyi 'Türkiye'nin dördüncü araştırma gemisi Akdeniz'in doğusuna açılıyor' başlığı ile duyurdu.

Haberin Devamı

Dünya Abdülhamid Hanı konuşuyor... ABD basınından Osmanlı vurgusu

YUNAN BASINI MANŞETTEN VERDİ

Geminin resmen göreve başlaması Yunanistan'da geniş yankı buldu. Yunan basını bu gelişmeyi birinci manşetten okurlarına sundu.

CNN Yunanistan geminin göreve başladığı tören için 'Erdoğan güç gösterisi yaptı' yorumunda bulundu. Haberde şu ifadelere yer verildi;

'Recep Tayyip Erdoğan güç gösterisi yaparak geminin üzerinden Cumhurbaşkanlığı helikopteri ile uçtu ve bu fotoğrafı Twitter'da yayınladı.'

Haberi birinci manşetinden veren bir başka Yunan gazetesi olan Kathimerini de geminin sefere çıkmasını Erdoğan vurgusu ile gördü.

Dünya Abdülhamid Hanı konuşuyor... ABD basınından Osmanlı vurgusu

Haberin Devamı

'Türkiye Akdeniz'e yeni sondaj gemisi gönderdi' başlıklı haberde şu ifade yer aldı;

'Erdoğan, Türkiye'nin dördüncü yüzer sondaj kulesinin, bölgenin 55 kilometre güneyindeki Yörükler-1 sahasına doğru yola çıktığını duyurdu.'

Erdoğan'ın açıklamalarına yer verilen haberde Türkiye'nin kısa süre sonra NAVTEX yayınladığının altı çizildi.

Ta Nea haberi 'Abdülhamid Han Çalışmaya Başladı' başlığı ile okurlarına sundu.

Haberde 'Dördüncü Türk sondaj kulesi Abdülhamid Han'ın rotası Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı' denildi.

Dünya Abdülhamid Hanı konuşuyor... ABD basınından Osmanlı vurgusu

DÜNYANIN EN BÜYÜK 5. GEMİSİ

Teknik donanımı ve fiziki özellikleriyle 'Mavi Vatan'daki filonun 'en güçlüsü' olarak görev yapacak Abdülhamid Han, Fatih, Kanuni ve Yavuz'un ardından Türkiye'nin dördüncü sondaj gemisi ve dünyanın beşinci büyük gemisi olma özelliğini taşıyor.

Haberin Devamı

Yedinci nesil teknolojiye sahip geminin 238 metre uzunluğu ve 42 metre genişliği bulunuyor.

Çift kule ile aktif konumlandırma sistemine sahip, 200 mürettebat kapasiteli gemi, 12 bin 200 metreye kadar sondaj yapabilme yeteneğine sahip gemi, son hazırlıkların tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla dün törenle Taşucu Limanı'ndan ilk görev yerine uğurlandı..

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BAKMADAN GEÇME!