Dubai mahkemesinin bilirkişisi: cinler

Güncelleme Tarihi:

Dubai mahkemesinin bilirkişisi: cinler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

Mahkeme cinci hocaya başvurdu

BİRLEŞİK Arap Emirlikleri'nde bir kadının, kocası ve görümcesine büyü yaptırıp yaptırmadığını anlamak için ‘cinlerle’ temasa geçen ‘bilirkişilere’ başvurdu. Eşi ve görümcesine büyü yaptıran kadın 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Khaleej Times (Haliç Zamanı) gazetesinin haberine göre, Raz el Haymah şeriat mahkemesi, evliliğini kurtarmak amacıyla Ummanlı bir büyücüye gidip kocası ve görümcesine büyü yaptıran kadını mahkum etti. Gazeteye göre, kadın, büyücünün hazırladığı iksiri kocası ve görümcesinin yemeklerine kattı.

Mahkeme, ‘nedenini kimsenin bulamadığı sürekli bir içsıkıntısı’ içinde olduklarını söyleyen koca ve görümcenin iddiasının doğru olup olmadığını saptamak için din adamlarından ‘bilirkişi’ heyeti oluşturdu.

‘Bilirkişiler’, temasa geçtikleri ‘cinlerin’, kadının kocası ve görümcesine büyü yaptırdığını ‘söylediğini’ rapor edince, mahkeme, kadını İslam'da yasak olan büyü yaptırmaktan mahkum etti.

‘Bilirkişiler’in cinlerle nasıl ‘temasa geçtiklerine’ ise açıklık getirilmedi. Dava sürerken karısını ‘boşayan’ kişi ve kızkardeşi, büyü yüzünden uğradıkları ‘ruhsal çöküntünün’ tazmin edilmesini de istediler

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!