Dragon uzaya vardı

Güncelleme Tarihi:

Dragon uzaya vardı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2020 07:00

ABD’nin uzay konusunda son yıllarda kaybettiği prestiji geri kazanmasını sağlayan SpaceX firmasının Crew Dragon kapsülü, Uluslararası Uzay İstasyonu’na ulaştı. SpaceX şirketinin sahibi Elon Musk sosyal medyada ‘ABD’nin yeni kahramanı’ ilan edildi.

Haberin Devamı

SpaceX’in önceki gün Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’yle (NASA) birlikte gerçekleştirdiği insanlı uçuşun ardından Falcon 9 roketi ucuna yerleştirilen ‘Dragon’ kapsülü Uluslararası Uzay İstasyonu’na başarılı bir şekilde kenetlendi. AFP’nin haberine göre, kapsül manuel kullanıma gerek kalmadan otomatik olarak istasyona kilitlenmeyi başardı.

‘ABD’NİN KAHRAMANI’

ABD’nin uzay konusunda son dönemde kaybettiği prestiji geri kazanmasına yol açan uçuşun ardından SpaceX şirketinin kurucusu Elon Musk’a sosyal medyada “ABD’nin yeni kahramanı” yakıştırması yapıldı. İş insanı Musk’ın sahibi olduğu California merkezli SpaceX firması, son altı yılını Crew Dragon kapsülünü inşa etmek ve test etmek için harcadı.

Dragon uzaya vardı

Haberin Devamı

BU UÇUŞ NEDEN ÖNEMLİ?

UÇUŞUN tamamlanmasıyla birlikte 9 yıl aradan sonra ABD topraklarından uzaya ilk insan taşıma misyonu gerçekleşmiş olacak. Bu sebeple uzaya insan taşıma yarışında Amerika’nın prestijini yeniden kazanmasında önemli bir adım olarak görülüyor.

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!