Dr.Ebola New York'ta

Güncelleme Tarihi:

Dr.Ebola New Yorkta
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2014 01:32

Batı Afrika’da 5 bine yakın kişinin ölümüne yol açan Ebola virüsü, ABD’nin en büyük metropolü New York’a da sıçradı. Ülkede 3 hafta önce ilk kez Ebola’ya yakalanan bir Liberyalının ölmesi üzerine, önceki gün de virüse Gine’de görevden dönen bir doktorda rastlandı.

Haberin Devamı

ABD’Lİ doktor Craig Spencer (33), Gine’de bir klinikteki Ebola acil ünitesindeki görevinden döndükten yaklaşık bir hafta sonra ateşinin yükselmesi ve kusma şikâyetleri şiddetlenince şüphelenerek evde kendisini karantinaya aldı. Daha sonra yetkililere haber veren Spencer, Ebola şüphesiyle kontrollü bir şekilde hastaneye kaldırıldı. Spencer’ın ilk olarak belirtileri perşembe sabahı fark ettiği, öğle saatlerinde de karantinaya alındığı açıklandı.

Dr.Ebola New Yorkta
METROYA BİNDİ

Ülkenin en kalabalık kentinde görülen ilk Ebola vakası, büyük paniğe yol açtı. Ancak, virüsün tespitinden günler önce ülkeye gelen Spencer’ın, Gine’den getirdiği tahmin edilen virüsle sayısız kez metro kullandığı, taksiye bindiği ve bowling oynadığı ortaya çıktı. Bunun üzerine, polis Spencer’ın kredi kartları ve metro kartından New York’taki hareketlerini belirlemeye başladı. Spencer’ın kullandığı anlaşılan üç metro hattında yetkililerin nasıl önlemler alacağı merak konusu oldu.

Nişanlı da karantinada

Haberin Devamı

DEDEKTİFLER, Ebola virüsü tespit edilen Dr. Craig Spencer’ın temas kurmuş olabileceği yakınlarını da merceğe aldı. İlk aşamada Spencer’ın nişanlısı Morgan Dixon (30) ve iki arkadaşı da derhal karantinaya alındı.

‘Panik yok’

ÜLKEDE 4’üncü, kentte ise ilk olan Ebola vakasının ardından yaşanan paniği sakinleştirmek için New York Belediye Başkanı Bill de Blasio “New York’luların alarma geçmesine gerek yok” dedi.

Mali de yakalandı

BATI Afrika ülkesi Mali’de komşu ülke Gine’den gelen iki yaşındaki bir kız çocuğunun Ebola’ya yakalandığı duyuruldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!