Doğu Perinçek'in davasında Ermenistan'ı Amal Clooney savunacak

Güncelleme Tarihi:

Doğu Perinçekin davasında Ermenistanı Amal Clooney savunacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2014 09:16

İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek’in “Ermeni soykırımı uluslararası yalandır” sözleri nedeniyle İsviçre’de mahkum edilmesinin ardından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) başlayan sürece, ünlü aktör George Clooney’nin avukat eşi Amal Clooney de dahil oldu.

Haberin Devamı

"Armenian Weekly" haber sitesinin iddiasına göre, davada Ermenistan'ı temsil edecek avukatlar arasında Amal Clooney'nin de olması bekleniyor.

"Perinçek, İsviçre'ye karşı" davasında Amal Clooney'ye (36) Ermenistan hükümetini temsil eden Gevorg Kostanyan ve Emil Babayan'ın da eşlik edeceği bildirildi.

Lübnan asıllı İngiliz avukat ve aktivist Amal Clooney, 53 yaşındaki aktörle evlendikten sonra Alamuddin soyadını bırakmıştı.

Mahkemenin ilk oturumu 28 Ocak 2015'te gerçekleşecek.

Doğu Perinçekin davasında Ermenistanı Amal Clooney savunacak


ÜNLÜ MÜVEKKİLLERİ OLDU
İnsan hakları hukuku ve uluslararası hukuk alanında çalışan 36 yaşındaki Amal Clooney, son olarak yaz aylarında devam eden sekiz davasını gerekçe göstererek Birleşmiş Milletler'den gelen Gazze'deki savaş suçları araştırma teklifini reddetmişti. Başarılı avukat, Birleşmiş Milletlerin Lübnan için kurduğu Özel Mahkeme'de ve eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde görev almıştı. Amal Clooney'nin, dünya kamuoyunun yakından takip ettiği davalarda yüksek profilli müvekkilleri oldu. Müvekkilleri arasında Kamboçya devleti, Libya'nın eski istihbarat şefi Abdullah el Senussi, Yulya Timoşenko ve Julian Assange yer alıyor. Clooney son olarak 1800'lü yılların başında İngiltere'ye kaçırılan Elgin Mermerleri meselesinde Yunanistan'ın yanında yer almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!