Dizginler Hillary'de

Güncelleme Tarihi:

Dizginler Hillaryde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD Başkanı Bill Clinton, ‘‘uçkur-gate’’ diye adlandırılan seks skandalı nedeniyle iyice köşeye sıkışınca, devreye eşi Hillary Rodham Clinton girdi. Kocasını kurtarmak için harekete geçen Hillary Clinton, önce pasif savunma yapan Clinton'ın avukatlarının liderliğini eline aldı. Arkansas'tan aile dostları ünlü avukat David Kendall'ı savunmanın başına getiren Hillary, strateji belirlemesi için de, ABD'nin GATT nezdindeki eski Ticaret Temsilcisi ve aile dostu avukat Mickey Kantor'ı yardıma çağırdı. Hillary ilk iş olarak televizyonlara çıkarak kocasını savunacak. ABD'nin en büyük 100 avukatından biri olan Hillary'nin harekete geçmesine, Clinton'la cinsel ilişkisi olduğu savunulan stajyer Monica Lewinsky'nin savcılarla pazarlığa oturması etkili oldu. 1992'deki Başkanlık seçimleri sırasında da benzer bir durumda televizyona çıkan Hillary, kocasının Gennifer Flowers ile ilişkisini kabul ederek başarılı bir savunma yapmış ve skandalı bertaraf ederek Clinton'a seçim kazandırmıştı.

Hillary Clinton'ın sözcüsü Marsha Berry, stratejik bir karar alan Hillary'nin başkanı suçlayan savcılara savaş ilan ettiğini belirterek ‘‘Bayan Clinton, çok sert bir savaşçı olduğunu kanıtlamış bir avukattır. Şimdi eşini daha önce de olduğu gibi, sert bir şekilde savunacak. Kıran kırana bir mücadele olacak’’ dedi. Hillary Clinton, ilk adım olarak medyada tek taraflı devam eden saldırılara karşılık verecek. Bayan Clinton, bu hafta içinde ABD'nin en çok izlenen programlarından ‘‘Today’’ ve ‘‘Good Morning Amerika’’ya çıkacak ve skandalla ilgili soruları yanıtlayacak.

BAŞKANIN UMUDU

Üstün tartışma ve planlama yeteneğiyle tanınan ABD'nin eski ticaret temsilcisi Mickey kantor, başkanın savunma stratejilerini belirleyecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!