Diskotek yangınındaki şüpheli kundakçı, yaralılar arasında

Güncelleme Tarihi:

Diskotek yangınındaki şüpheli kundakçı, yaralılar arasında
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

İsveç'in Göteborg Kenti’nde perşembe gecesi meydana gelen, dokuzu Türk 60 gencin hayatına mal olan diskotek yangını sırasında yoldan geçerken 12 kişinin hayatını kurtaran Memduh Canpınar ülkede günün kahramanı oldu.

Yangın sırasında kızı Sibel'le birlikte bölgeden geçmekte olan Canpınar, 12 kişinin hayatını kurtardığını belirtirken, ‘‘Manzara çok korkunçtu. Gençlerin çığlıkları hâlâ kulaklarımdan gitmiyor’’ dedi. İsveç gazeteleri, manşetlerden verdikleri haberlerde Canpınar ve kızından büyük övgüyle söz ettiler.

Feci yangında ölen gençlerden dokuzunun Türk olduğu kesinlik kazandı. Johanna Vurucu (16), İdris Uflas (15), Fehmi Kurteşi (17), Şehmuz Çelik (17), Muhammed Sadık Çelik (19), Birtan Yılmaz (17), Narin Dalyan (16), Maki Yalgın (17) ve soyadı henüz açıklanmayan Sonar adlarındaki gençlerin cesetleri aile ve yakınları tarafından teşhis edildi.

KUNDAKÇI YARALI

Bu arada, yangının kundaklama sonucu çıktığı yolundaki iddialar kuvvet kazanmaya başladı. Kazadan yaralı olarak kurtulan bir genç, polise verdiği ifadede yangını çıkaran kundakçıyı gördüğünü söyledi.

Gencin tarifi üzerine kundakçıyı arayan polis, suçlanan kişinin de yaralılar arasında bulunduğunu ve bir hastanede bakım altında olduğunu belirledi. Polis şimdi bu kişiyi soruşturuyor.

KRALİYET AİLESİNE TEPKİ

Facia haberinin duyulması üzerine derhal olay yerine gelen ve ailelere başsağlığı dileyen İsveç Başbakanı Goran Persson ile Gençlik Bakanı Ulrica Messing'in tutumu İsveçliler tarafından takdirle karşılanırken, kraliyet ailesinden kimsenin olaya yönelik bir tepki göstermemesi şiddetle kınandı.

İsveçliler, Kral Gustav ile eşi Silvia'nın faciadan kısa süre sonra resmi ziyaret için Mozambik'e gitmelerini, ancak bir açıklama yapmamalarını eleştirdiler. Kral ve kraliçenin hiç değilse bir çiçek göndermesi ve başsağlığı dilemesi gerektiği ifade edildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!