Dışişleri’nden Irak açıklaması: Saldırı terör örgütü kaynaklı

Güncelleme Tarihi:

Dışişleri’nden Irak açıklaması: Saldırı terör örgütü kaynaklı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2022 07:00

Dışişleri Bakanlığı, Irak’ın kuzeyindeki Dohuk bölgesinde 8 kişinin öldüğü, 23 kişinin ise yaralandığı saldırıdan terör örgütü PKK’nın sorumlu olduğunu bildirdi. Bakanlık’tan yapılan yazılı açıklamada özetle şöyle denildi:

Haberin Devamı

“Irak’ın Dohuk Vilayeti’nin Zaho İlçesi’nde bir dere kenarına gerçekleştirilen saldırıda, ilk belirlemelere göre 8 kişinin hayatını kaybettiği; 23 kişinin ise yaralandığı büyük üzüntüyle öğrenilmiştir. Türkiye terörle mücadelesini uluslararası hukuka uygun şekilde, sivillerin, sivil altyapının, tarihi ve kültürel varlıklar ile tabiatın korunmasına azami hassasiyet göstererek yürütmektedir.

İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

Masum insanları hedef alan ve terör örgütü kaynaklı olduğu değerlendirilen bu gibi saldırılarla ülkemizin terörle mücadeledeki haklı ve kararlı tutumunun hedef alındığı kıymetlendirilmektedir. Türkiye gerçeğin açığa çıkması noktasında her türlü adımı atmaya hazırdır. Irak hükümeti yetkililerini hain terör örgütünün söylem ve propagandasının etkisi altında açıklamalar yapmamaya, gerçek faillerin açığa çıkarılması için işbirliği yapmaya davet ediyoruz.” Irak Başbakanı Mustafa el Kazimi, saldırıdan Türkiye’yi sorumlu tutmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!