Dışişleri Bakanı İsmail Cem ABD'de konferansa katılacak

Güncelleme Tarihi:

Dışişleri Bakanı İsmail Cem ABDde konferansa katılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2001 00:00


Haberin Devamı

Türk-Amerikan Konseyi'nin (ATC) Washington'da düzenlenecek 20'nci yıllık konferansına, Dışişleri Bakanı İsmail Cem'in katılacağı bildirildi. Cem, bu ay sonunda ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell'ın daveti üzerine yapacağı ziyaret sırasında konferansa da katılacak.

ATC'den yapılan açıklamada, Türk-Amerikan Konseyi, Türkiye'nin Amerikalı Dostları ve Türk-Amerikan İş Konseyi tarafından sponsorluğu üstlenilen konferansta, Dışişleri Bakanı Cem'in bir konuşma yapacağı kaydedildi.

ATC konferansında, Dış Ticaret Müsteşarı Kürşat Tüzmen, Savunma Sanayi Müsteşarı Dursun Ali Ercan, Bursa Valisi Erdoğan Bilenser, Genelkurmay Genel Plan ve Prensipler Başkanı Korgeneral Reşat Turgut ve diğer üst düzey askeri yetkililerin de yer almasının beklendiği belirtildi. Daha önceki yıllarda olduğu gibi, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Baki İlkin ve ABD'nin Ankara Büyükelçisi Robert Pearson'ında konferansa katılmaları öngörülüyor.

Haberin Devamı

Türk-Amerikan Konseyi'nin yıllık konferanslarında düzenlenen panellerle ABD ve Türkiye'nin ikili ve bölgesel ilişkileri bütün yönleriyle masaya yatırılarak, olumlu ilişkileri daha da ilerletmenin yolları aranıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!