Diana'nın ölümüyle ilgili son açıklama

Güncelleme Tarihi:

Diananın ölümüyle ilgili son açıklama
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2008 13:40

İngiltere'de Yüksek Mahkemenin Prenses Diana ve Dodi El Fayed'in 1997 yılı ağustos ayında Paris'te trafik kazasında ölümleriyle ilgili olarak açtığı soruşturmada yargıç, ölümlerin iddia edildiği gibi, başını Prens Philip'in çektiği ya da gizli servislerin rol oynadığı bir komplo sonucunda olduğuna dair bir delil bulunmadığını bildirdi.

Soruşturmayı yürüten Yargıç Lord Scott Baker, Dodi El Fayed'in babası Muhammed El Fayed'in "Diana ile Dodi'nin ölümlerine yol açan kazanın bir suikast sonucu meydana geldiği ve bu komplonun arkasında da Kraliçe'nin eşi Prens Philip ve gizli servislerin bulunduğu" iddiasını doğrulayacak kanıta ulaşamadıklarını belirtti.

Lord Baker, nihai kararı verecek jüriye bu yöndeki görüşünü bildirdikten sonra, "Önünüzde Prenses Diana ve erkek arkadaşı Dodi El Fayed'in ya kaza sonucu ya kendilerini takip eden paparazzilerin dikkatsizliği sonucu ya da bulundukları otomobili kullanan şoför Hanri Paul'ün ihmali sonucunda öldüklerine karar vereceksiniz. Tercih sizin" dedi.

Prenses Diana ve Dodi El Fayed'in ölümleriyle ilgili Paris'te yapılan soruşturmada, olayın bir kaza sonucu olduğu hükmüne varılmış, ancak Dodi El Fayed'in babası Mısırlı iş adamı Muhammed El Fayed'in iddialarında ısrar etmesi üzerine İngiltere'de de Yüksek Mahkeme konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!