Diana'nın oğulları, kaza fotoğraflarının yayınlanmamasını istiyor

Güncelleme Tarihi:

Diananın oğulları, kaza fotoğraflarının yayınlanmamasını istiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2007 14:50

Prenses Diana'nın oğulları, anneleriyle ilgili bir belgeselde, kazayla ilgili bazı fotoğrafların kullanılmamasını talep etti.

Haberin Devamı

Prens William ve Prens Harry, "Diana: Tüneldeki Tanıklar" adlı belgeselde yer alan grafik resimlerin "annelerinin anısına saygısızlık" olduğunu açıklayarak, Kanal 4 televizyonundan bunları yayınlanmamasını istediler.

Özel sekreterleri Jamie Lowther-Pinkerton aracılığıyla açıklama yapan prensler, Diana'yı enkaz yerinde gösteren kaza yapmış arabanın çizimleri ile acil servis tedavi resimlerinin bazılarının kaldırılmasından yanalar.

Lowther-Pinkerton, prenslerin bu fotoğrafların yayınlanmasının uygunsuz olduğuna inandıklarını, bunun Prensler ile o geceki kazada ölen diğerlerinin akrabalarını derinden üzdüğünü kaydetti.

Belgeseli yayımlayacak olan Kanal 4 televizyonu ise belgeselin kamu çıkarına karşı prenslerin endişelerini değerlendirdiğini, ancak görüntülerin yarın yayımlanacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Kanalın açıklamasında, belgeselin "Prenses Diana'nın anısına saygısızlık ettiğine inanmadıkları" da belirtildi.

Prenses Diana ile Dodi El Fayed, 31 Ağustos 1997'de Paris'te geçirdikleri bir trafik kazasında yaşamlarını yitirmişlerdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!