Diana ile Dodi El Fayed'in ölümleri birlikte incelenecek

Güncelleme Tarihi:

Diana ile Dodi El Fayedin ölümleri birlikte incelenecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2007 14:53

İngiltere'de Yüksek Mahkeme, Prenses Diana'nın 1997 yılında Paris'te trafik kazasında hayatını kaybetmesiyle ilgili iddiaları ele alıyor.

Haberin Devamı

Yüksek Mahkeme yargıcı Elizabeth Butler-Sloss, davanın bütün aşamalarının kamuoyuna açık olarak görülmesine ve Diana ile Mısırlı iş adamı Dodi El Fayed'in ölümlerinin aynı davanın konusu olarak birlikte ele alınmasına karar verdi.

Bu arada, Prenses Diana'nın oğulları Prens William ve Prens Harry, özel sekreterleri Jamie Lowther-Pinkerton aracılığıyla yaptıkları açıklamada, davanın bir an önce sonuçlandırılması talebinde bulundu.

Açıklamada, "bu davanın açık, adil ve şeffaf olarak görülmesinin ötesinde, bir an önce sonuca varılması arzumuzdur" denildi.

İngiliz yasalarına göre, mahkemeler, birinin aniden, şiddet sonucu ya da sebepsiz ölümü üzerine bir dava açarak soruşturmayı bizzat yürütebiliyor.

Diana ve Dodi El Fayed'in ölümüyle ilgili olarak 2004 yılında açılan benzeri bir dava, görülmeye başlamasından hemen sonra durdurulmuştu. Davanın durdurulmasına gerekçe olarak, Fransa'da yürütülen soruşturmanın sonuçlanması gereği gösterilmişti.

Haberin Devamı

Davanın bu sabah başlayan ön duruşmasına Prenses Diana'nın kız kardeşi Leydi Sarah McCorquodale ve Dodi El Fayed'in babası Muhammed El Fayed de katıldı. Basının ve kamuoyunun davaya ilgisi de büyük oldu. Gazeteciler için ayrılan 70 ve halktan kişiler için ayrılan 50 sandalyenin tümü doldu.

Prenses Diana ile Dodi El Fayed, 31 Ağustos 1997 tarihinde Paris'te geçirdikleri trafik kazası sonucunda hayatlarını kaybetmiş, Dodi'nin babası ünlü Mısırlı iş adamı Muhammed El Fayed, Diana ve oğlunun bir cinayete kurban gittiklerini öne sürmüştü.

O tarihten bu yana yapılan bütün soruşturmalardan tersi sonuç çıkmasına rağmen, El Fayed, Diana'nın oğlundan hamile kalması ve evlilik planları nedeniyle bu cinayetin işlendiği tezini savunmaya devam ediyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!