Di için buluştular

Güncelleme Tarihi:

Di için buluştular
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 1997 00:00

Haberin Devamı

Prenses Diana'nın cenaze töreninin yapıldığı Westminster Katedrali ünlülerle doldu. 2 bin davetli arasında Bayan Clinton'dan Elton John'a, Pavarotti'den Kissinger'a kadar bir çok seçkin kişi yer aldı.

Prenses Diana'nın trajik ölümü, dünyanın ünlü isimlerini de biraraya getirdi. Westminster Katedrali'ndeki cenaze törenine katılacak davetliler Buckingham Sarayı tarafından özenle seçildi. Devlet töreni olmadığı için dünya liderleri çağırılmadı. Davetliler Diana'nın yakın arkadaşları arasından seçildi. Özel bir tören olmasına rağmen, cenaze töreni tam bir ünlüler geçidine döndü.

Kissinger'den Pavarotti'ye

Sanat dünyasının ünlü isimlerinden rock yıldızı Elton John, pop şarkıcısı Sting, George Michael ve Paul McCartney, tenor Luciano Pavarotti, aktör Tom Cruise ile eşi aktris Nicole Kidman katedralde yerlerini aldı. ABD Başkanı Bill Clinton'ın eşi Hillary, ABD eski Dışişleri Bakanı Henry Kissinger de Prenses Diana'ya veda eden konuklar arasındaydı.

Başbakan İncil okudu

İngiliz hükümetini ise, Başbakan Tony Blair temsil etti. Blair'e eşi Cherie eşlik etti. Tony Blair törende İncil'den bir bölüm okudu. Muhafazakar Parti lideri William Hague, eski başbakanlardan Margaret Thatcher ve Edward Heath da konuklar arasındaydı. Kalabalık arasında Pakistan'ın kriket ustası İmran Han ile İngiliz eşi Jemima göze çarptı.

Kraliyet tam kadro

Ana Kraliçe, Kraliçe Elizabet, Diana'nın iki oğlu, Prens Edward, Prens Andrew, eski eşi York Düşesi Sarah Ferguson ve Prenses Anne, Avrupa ülkelerinin kraliyet temsilcileri, Diana'nın erkek kardeşi Kont Spencer, iki kız kardeşi, üvey annesi, Diana ile birlikte geçirdiği trafik kazasında yaşamını kaybeden Dodi el Fayed'in babası Muhammed el Fayed de cenazede bulundu.

Canlı yayın yapıldı

Tören BBC ve ITN televizyonları tarafından bütün dünyaya naklen yayınlandı. Bu nedenle davetlilerin her hareketi ekranları başındaki milyarlarca kişi tarafından izlendi. BBC'nin 19 kamerasına yakalanan ünlülerin birçoğunun siyah gözlük taktığı ve yüzlerini büyük bir hüzün kapladığı gözlendi. Ünlüler sessiz bir şekilde gözyaşlarına da boğuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!