Dervişoğlu: Yunanlı amiral ile 8 kez görüştüm

Güncelleme Tarihi:

Dervişoğlu: Yunanlı amiral ile 8 kez görüştüm
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 1999 00:00

Haberin Devamı

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Salim Dervişoğlu, Yunanistan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yuannis ile bir buçuk yıl içinde 8 kez baş başa görüşme yaptığını söyledi.

Oramiral Salim Dervişoğlu, Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nda dün yapılan 6 adet mayın tarama gemisi imalatı anlaşması imza törenine katıldı. Törenden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dervişoğlu, Yunanistan savaş gemileri ile Türk savaş gemileri arasında bir buçuk yıldan bu yana, tarihte görülmemiş bir dostluk başladığını ifade etti.

Yunanistan'la başlayan dostane ilişkilerin, bir buçuk yıl öncesine dayandığını anlatan Oramiral Dervişoğlu, ‘‘Bakın sizin bilmediğiniz bir şey var. Yunanistan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yuannis ile bir buçuk sene içinde tam 8 kez defa baş başa görüşme yaptım. Son olarak Nisan ayında Avrupa'da başbaşa görüştük. Bunlardan basının haberi olmadı’’ dedi.

Bu görüşmeler sonucunda Yunanistan ile Türkiye arasındaki sürtüşmelerin sıcak ilişkiye dönüştüğünü anlatan Dervişoğlu, ‘‘Oramiral Yuannis'in cep telefonu bende var. Benim cep telefonum onda var. Birbirimizle telefonla da sık sık görüşüyoruz’’ dedi. Dervişoğlu, ‘‘Dikkat ederseniz, bir buçuk yıldan bu yana, Yunan savaş gemileriyle aramızda dalaşma, ihlal yok. bir buçuk yıldır hiç bir sorun yok’’ diye konuştu.

Dervişoğlu, ilginç açıklamalarına şöyle devam etti:

‘‘Son olarak Ege'de yapılan NATO ortak takbikatında bir Yunan firkateyni bizim emrimize girdi. Bu, tarihte ilk defa oldu. Bizim helikopterler onların gemilerine iniyor. Onların helikopterleri bizim gemilerimize iniyor.’’

KARDAK BİZİMSE BİZİMDİR

Kıbrıs meselesi, kıta sahanlığı gibi meselelerin bir anda çözülemeyeceğini de ifade eden Dervişoğlu, ‘‘Bakın siz Kardak meselesinin hallolduğunu sanıyorsunuz. Oysa, Kardak meselesi hálá çözümlenmedi. Çünkü benim personelim orada 24 saat nöbet tutuyor. Bunun sakıncaları var. Bu konunun bir an önce çözülme zamanı geldi. Kardak bizimse bizimdir, değilse değildir‘‘ diye konuştu.

Önümüzdeki ay emekliye ayrılacağını da söyleyen Dervişoğlu, ‘‘Emekliye ayrıldıktan sonra İstanbul'a yerleşeceğim. Özel şirketlerde çalışmayı düşünmüyorum’’ dedi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın Milli Gemi Projesi ve Uçak gemisi projeleri de olduğunu söyleyen Dervişoğlu, ‘‘Gemi dizayn ofisi oluşturduk. Türkiyenin en önemli AR-GE'sini kurduk. Çalışmalarımız sürüyor’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!