Depresyona girmem

Güncelleme Tarihi:

Depresyona girmem
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

Monica gözüyle Başkan Clinton

ESQURE dergisinin Aralık sayısının kapağında yer alan bu fotoğraf ABD'de büyük tartışma yarattı. Siyasi yorumcuların ‘Monica’nın gözüyle çekilmiş' dedikleri, Clinton'un bacakları 45 derece açık, aşağıdan yukarıya çekilmiş bu fotoğrafı için rakipleri ‘Şerefli biri böyle poz vermez’ ve ‘Clinton, fotoğrafta, düşmanlarına -al işte- der gibi duruyor’ dediler.

ABD Başkanı Bill Clinton, görevinin sona ermesine üç ay kala erkek dergisi Esquire'a verdiği demecinde ilginç açıklamalarda bulunurken, başkanlığı çok sevdiğini, ayrıldığında depresyona girmemeye çalışacağını ve Monica Lewinsky skandalında ağır bir bedel ödediğini söyledi.

Bill Clinton, sekiz yıllık başkanlığın kendisine çok önemli özellikler kazandırdığını ve daha iyi bir insan haline geldiğini ifade ederek, ‘Başkanlığı çok sevdim, son güne kadar da sanki görevden ayrılmayacakmış gibi çalışacağım’ dedi. Esquire muhabirinin ‘Görevden ayrıldıktan sonra, bazı eski başkanlar gibi depresyona girmekten korkup korkmadığını’’ sorması üzerine de Clinton, ‘Bunu şimdiden bilemem, ancak depresyona gireceğimi sanmıyorum, bunun olmaması için de çalışacağım' diye konuştu.

Clinton, ‘Ayrıldığım zaman yaşım hala oldukça genç olacak, çok şükür sağlığım da yerinde. Kendimi olumlu işlere adamaya çalışacağım. Bunun için de, başkanlıktan ayrıldığından bu yana geçen 20 yılda çok verimli ve pozitif çalışmalar yapan Carter'ı kendime örnek alacağım’ dedi.

Clinton, emekliliğinde ailesine ayıracak çok zamanı olacağını da belirterek, ‘Hillary'nin New York'taki seçimi kazanarak senatör olacağına inanıyorum. Ona bu görevine ısınmasında yardım edeceğim’ dedi. Clinton, başkan olmadan önce kullandığı emektar Mustang otomobiline binmeyi özlediğini de anlatarak, ‘Başkan olduğum sekiz yılda sadece bir kere, o da Camp David'de kızım Chelsea'ye direksiyon çalıştırmak için otomobil kullandım. Araba kullanmayı çok severdim ve Mustang’ımı özledim’ dedi.

Clinton, başkanlık seçimini Gore'un karşısında kazanacağını savunarak, ‘Gore’un zafer kazanacağına hem inanıyorum, hem de bunu umuyorum' dedi.

MONİCA HATAYDI

Clinton, Monica Lewinsky skandalının konusunda çok büyük bir hata yaptığını, ancak bunun bedelini de fazlasıyla ödediğini söyledi. Başkan, ‘Cumhuriyetçi rakiplerim, bunu ahlaki değil siyasi bir konu olarak gördüler ve beni linç etmeye çalıştılar. Bunu başaramadılar, ancak bana bir özür borçları var’ dedi.

Clinton, başkanlığı kazanarak, ‘sıradan bir halk çocuğunun ABD’nin en üst noktasına kadar ulaşabildiğini kanıtladığını' belirterek, başkanlığı süresince bu görevi Beyaz Saray'dan halka indirdiğini anlattı.

Clinton'dan giderayak

Sıradan bir halk çocuğunun Başkan olabileceğini kanıtladım

Beyaz Saray'ı halka indirdim, canlandırdım

Başkanlığı çok sevdim, son güne kadar çalışacağım

Ayrıldıktan sonra depresyona gireceğimi sanmıyorum

Kendimi olumlu işlere adayıp, Carter'ı örnek alacağım

Emektar Mustang’ımı kullanmayı özledim

Monica bir hataydı ve bedelini ödedim

Beni bu konuda linç etmeye çalışanların özür borçları var

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!