Demokratların başkan adayları Cumhuriyetçilerin first ladyleri

Güncelleme Tarihi:

Demokratların başkan adayları Cumhuriyetçilerin first ladyleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2007 09:48

ABD’de başkanlık seçimleri kampanyası, daha önce hiç görülmediği kadar erken başladı. 2008’deki seçimler için taraflar henüz aday adaylarını belirleme aşamasındalar ama bazı isimlerin yüzleri şimdiden eskidi.

Haberin Devamı

Demokratların iki aday adayı Hillary Clinton ile Barack Obama buna örnek olarak verilebilir, ama aslında onlar da bu durumdan memnunlar. Nitekim kendileri tamamen siyasi vaatlerine odaklanırken, rakip kamptaki Cumhuriyetçi adaylar, “first lady” tartışmalarıyla boğuşuyorlar.

Adaylığını henüz açıklamayan Fred Thompson’ın güzel karısı Jeri’nin radyo şovlarında striptizciye benzetilerek eleştirildiğini bugünkü Foto-Analiz’de okudunuz.

Bir de diğerleri var.

Cumhuriyetçilerin en iddialı aday adaylarından eski New York Belediye başkanı Rudy Giuliani’nin eşi Judith de medyanın desteğini kazanmış sayılmaz.

“Saygın magazin dergisi” Vanity Fair de yayınlanan bir makalede, Giuliani’nin üçüncü eşi olan Judith, seçim kampanyası uçağında çantası için ayrı koltuk isteyen “entrikacı” bir kadın olarak tanımlandı.

Haberin Devamı

Judith’e, eskiden bir tıbbi araştırma şirketinde çalıştığı için, hayvanseverler tarafından “köpek katili” sıfatı da takıldı.

Giuliani çifti, hemen bir başka dergiye başvurup, film yıldızları gibi öpüşürken poz vererek imaj düzeltmeye çalıştı.

Bir diğer aday adayı John McCain’in eşi Cindy’nin, televizyon kameralarının evlerini ziyaret ettiği gün giydiği derin dekolteli bluz de, kocasının siyasi vaatlerinden daha çok konuşuldu.

Zaten başkanlık yarışının en favori ismi Hillary Clinton’ın bile yıllardır süren tutucu giyim inadını kırıp ilk kez dekolte giymeye “tenezzül etmesi” herşeyin habercisi gibiydi.

Erken başlayan Amerikan başkanlık seçimleri kampanyasında first lady’ler giderek daha fazla ön plana çıkarıldıkça tartışmalar da büyüyor.

Tek bir başkan adayı eşi nispeten rahat: O da “first gentleman” olmaya hazırlanan eski başkan Bill Clinton.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!