Demir Leydi alkolik oldu

Güncelleme Tarihi:

Demir Leydi alkolik oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

Thatcher kabinesinde Milli Eğitim Bakanı olarak görev yapan Muhafazakar Parti Buckingham Milletvekili George Walden, yazdığı otobiyografisinde eski başbakanından da söz etti. ‘‘Lucky George’’ (Şanslı George) adını verdiği kitabında, Thatcher'ın başbakanlığı kaybetmenin ve iktidardan düşmenin acısını içkiyle unutmaya çalıştığını iddia eden George Walden, bunu ilk kez, Thatcher'in parti başkanlığı ve başbakanlığı bıraktıktan sonra birlikte yaptıkları bir gezide fark ettiğini belirtti. Buckingham Üniversitesi'ni ziyaret için gittikleri kentte Barones'i yakından izlediğini belirten Walden, kitabında şu ifadeye yer verdi:

‘‘Yılların izleri tam anlamıyla yüzüne yansımıştı. Üstelik çok da içiyordu. Barones eskiden de akşamları bir iki kadeh viski-soda içerdi. Ancak şimdi akşam yemeği öncesinde içmeye başlıyor. Seyahatimiz sırasında da bu böyle oldu ve biraz fazla kaçırdı...’’

Bir başka akşam da Doğu Avrupalı bir başbakan için verilen açık büfede Thatcher ile bir araya geldiklerini anlatan George Walden, ‘‘Burada da, o kadar çok içti ki sanki uçuyordu’’ diye yazdı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!