Dede yaşında babalar

Güncelleme Tarihi:

Dede yaşında babalar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

50'sinden sonra baba olan süper dedelerle çocukları

1- Clint Eastwood ve kızı Francesca; 2-Yves Montand ile oğlu Valentin; 3- Eski Fransa Cumhurbaşkanı Mitterrand'ın kızı Mazarine,

4- Serge Gainsburg ve Lulu; 5-Charlie Chaplin ile kızı Annette-Emilie; 6- Annette Benning ile Warren Beatty 7-Anthony Quinn ile oğlu Ryan.

ELLİ beş yaşında baba olan Amerika'nın ünlü starlarından Michel Douglas, ‘geç baba’ olan ünlülerin arasına katıldı. Tıp uzmanları, geç baba olmanın ‘psikolojik sorunları’ dışında tıbben herhangi bir problem yaşanmadığını bildiriyorlar. Çocuğunu erken yaşta ‘öksüz’ bırakacak olmanın sıkıntısına giren babanın bu sorununun da psikolojik tedaviyle giderildiğini kaydediyorlar. Bu psikolojik sorunlara rağmen geç baba olan ünlülerin sayısı azımsanmayacak derecede çok.

ÜNLÜ BABALAR

Antony Quinn: Geç baba olan ünlülerin başında 81 yaşında evlat sahibi olan Antony Quinn geliyor. Antony Quinn, 1994 ve 1996'da kendisinden iki çocuk dünyaya getiren Kathy Evin'le 1997'de evlenmiş ve son çocuğuna 81 yaşında sahip olmuştu. Quinn 81 yaşında üçüncü çocuğuna sahip olduktan sonra, ‘Kathy ile hiç birlikte olmamalıydım’ diyerek geç baba olmanın duygularını bu sözleriyle yansıtmıştı.

Warren Beatty: Annette Bening ile 1992'de dünya evine giren Beatty'nin ardarda dört çocukları oldu. 1992'de Kathly, 1994'de Benjamin, 1997'de İsabel dünyaya geldi. Çiftin son çocukları ise bu yıl doğdu. Corinne doğduğunda Warren Beatty 63 yaşındaydı.

Clint Eastwood: Ünlü Amerikalı kovboy, 1996'da Dian Ruiz ile evlendi ve ilk çocuğu Kimber'den 32 yıl sonra Morgan adlı bir erkek çocuğuna daha sahip oldu. Amerikalı yıldız yedinci çocuğuna sahip olduğunda yaşı 66'ydı.

François Mitterrand: Fransa'nın Cumhurbaşkanı François Mitterrand, ölümünden çok kısa bir süre önce Mazarine'nin babası olduğunu kamuoyuna açıkladı. Evlilik dışı ilişkiden doğan Mazarine dünyaya geldiğinde Mitterrand 59 yaşındaydı.

Charlie Chaplin: Tam yedi çocuğu bulunan Charlie Chaplin'in son çocuğu doğduğunda ünlü aktör 71 yaşındaydı.

Serge Gainsbourg: Fransa'nın ünlü müzikçisi Serge Gainsbourg, 58 yaşında ikinci çocuğuna sahip oldu. Jane Birkin'le olan birlikteliği, Fransa sinemasında daha sonra isim yapan Charlotte adında bir kız çocuğu olan Gainsbourg, Lulu doğduktan birkaç yıl sonra öldü.

MAHKEME KARARI

Yves Montand: Fransa'nın ünlü komedyeni oğlu Valentin doğduğunda 67 yaşındaydı. Montand'ın geç baba olması değil, bir başka babalık davası Fransa'da çok konuşuldu. Aurore Drossard'ın annesi, ünlü komedyenin ölümünden sonra çocuğunun babası olduğu iddiasıyla dava açtı.

Herbert von Karajan: Ünlü müzik adamı, Dior ve Balmain'da mankenlik yapan son sevgilisi Eilette'yi tanıdığında 50 yaşındaydı. Bu ilişkisinden İsabelle ve Arabelle adlarında iki çocuk sahibi olan von Karajan son çocuğu doğduğunda 56 yaşındaydı.

VE REKORLAR

En geç baba olma rekoru ise bir Amerikalı madenciye ait. Les Colley, Oswald adında bir erkek çocuğuna sahip olduğunda 94 yaşındaydı. 100 yaşında ölen Les Colley oğlunun doğumundan sonra, ‘Ben eşimin bu kadar kolay hamile kalacağını düşünmemiştim’ demişti.

Bir Faslı polise ait olan ‘en çok çocuk sahibi baba’ olma rekoru ise asırlardan beri hala kırılamıyor. 1646-1727 yılları arası yaşayan Mulai İsmail'in ölümünden sonra yapılan hesaba göre eşlerinden olan toplam çocuk sayısı 342 kız ve 700'ü aşkın erkek olmak üzere binin üzerinde bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!