Dayton gözden geçirilmeli

Güncelleme Tarihi:

Dayton gözden geçirilmeli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2014 17:44

BOSNA Hersek’te iki haftadır süren eylemler üzerine bu ülkeye giderek destek mesajı veren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, uluslararası toplumu Dayton Anlaşması’nı gözden geçirmeye çağırdı.

Haberin Devamı

Saraybosna’daki temasları çerçevesinde, Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleri Bakir İzzetbegoviç, Jelyko Komşiç ve Neboyşa Radmanoviç, Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Zlatko Lagumciya, Avrupa Birliği’nin Bosna Hersek Yüksek Temsilcisi Valentin Inzko ve Reis-ul Ulema Huseyin Kavazoviç ile bir araya gelen Davutoğlu, temaslarının faydalı olduğuna inandığını söyledi.

Davutoğlu, “Bosna Hersek’in yalnız olmadığını, her an yanında Türkiye’nin bütün imkanlarıyla bulunduğunu ifade etmek üzere buraya gelmiştik. Eminim bu mesaj alınmıştır” dedi. Davutoğlu’nun basına aktardığı görüşlerinden bazıları şöyle:

* Görüşmelerimde liderlere etnik ve mezhep çatışmalara izin verilmemesi ve devlet kurumlarının işlevsiz hale gelmesinin engellenmesi konusunda uyarılarımı dile getirdim.

Haberin Devamı

* Bosna’da siyasi reformlar teşvik edilmelidir. Dayton anlaşması bir ateşkes anlaşmasıdır. Çatışmaları bitirmiş ama devlet mekanizması kurmakta yetersiz kalmıştır.

* Bosna’nın AB ve NATO üyelik süreci hızlandırılmalıdır.

* Bosna Hersek’in istikrarı ve barışı, Türkiye için hayatidir, bölge için hayatidir, dünya için hayatidir. Bu konuda elimizden gelen her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!